Det gamle elværk i Bindslev overlever

Vandet stod op til vinduerne i maskinrummet, men bygningen tog ikke skade

Det var frygt for alvorlige skader på Bindslev Gl. Elværk, da Uggerby Å stod på sit højeste. Skaderne er dog ikke helt så slemme, som man frygtede.Foto: Hans Ravn <i>Hans Ravn</i>

Det var frygt for alvorlige skader på Bindslev Gl. Elværk, da Uggerby Å stod på sit højeste. Skaderne er dog ikke helt så slemme, som man frygtede.Foto: Hans Ravn Hans Ravn

BINDSLEV:Da oversvømmelsen omkring Bindslev Gl. Elværk fredag og lørdag var på sit højeste, var der frygt for, at den knap 100 år gamle bygning ville lide alvorlig skade under vandpresset. Så galt gik det dog ikke.

Det viste sig nemlig, at den gamle bygning står solidt på sit fundament, og at der skal mere til, før selve bygningen for alvor tager skade. Til gengæld venter der elværkets medlemmer mange, mange timers reparationsarbejde på de maskiner, der producerer strøm.

- Det er måske 1000 timers arbejde, som venter. Man kan roligt sige, at finishen er gået af værket, siger formanden for foreningen, Arne Povlsen. Han forventer, at der går mindst en måned, før værket igen begynder at producere strøm.

- Der er rigtig mange maskiner, som skal skilles ad og vi får nok også brug for professionel hjælp, siger han med et lille suk, som ikke så meget skyldes de kommende aftener og weekender med reparationsarbejder.

- Det bliver en dyr historie for os, og det kan sagtens ende med, at vi kommer til at trække kontoen i negativ ... men det har vi nu prøvet før, så helt galt er det ikke, siger Arne Povlsen.

Skaderne, som endnu ikke er endeligt opgjort, er anmeldt til værkets forsikringsselskab, som dog ikke dækker. Til gengæld håber Arne Povlsen på, at Stormrådet vil træde til med en pose penge.

- Vi har lovet vores efterkommere at bevare værket, og det løfte kommer vi under alle omstændigheder til at holde, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.