Det kribler i melposen

Møl og larver invaderer i stigende grad mel og gryn

Der er møl i morgenmaden. Arkivfoto

Der er møl i morgenmaden. Arkivfoto

DANMARK:Det er ikke særlig appetitligt, når melposen pludselig er levende af møl, og når den har smittet det øvrige mel, gryn og pasta, man har stående i køkkenskabet.

Men flaksende møl, larver og ekskrementer er blevet et større problem i de danske husholdninger, skriver Politiken.

Skadedyrsbekæmpere er de seneste fem år blevet ringet op af flere og flere desperate danskere, som har oplevet en invasion af møl i melet.

- Vi får op til flere opkald hver eneste dag. Det gjorde vi altså slet ikke før i tiden, siger teknisk chef hos Rentokil, Claus Schultz til avisen.

Müslimøl

Når møllene har fået en gevaldig optur, så skyldes det, at vi køber flere forskellige slags gryn og mel i takt med, at vi bliver mere inspirerede til eksotiske retter og bagværk.

- I branchen har vi et kælenavn for de møl, som er de mest udbredte i køkkenerne. Vi kalder dem müslimøl, fordi risikoen for at få dem stiger i takt med, hvor mange forskellige ting, man har stående i sit skab, siger Claus Schultz.

Vores lyst til at købe flere økologiske varer er også en grund til, at flere plages af møl.

- Økologiske varer er ikke sprøjtet, og det giver bedre betingelse for møllene, siger Claus Schultz til Politiken.

Han vil dog ikke fraråde folk at købe økologisk, men råder os i stedet til at putte alt i dåser med tætsluttende låg. Så kan møllene nemlig ikke sprede sig.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.