Det kribler i melposen
Møl og larver invaderer i stigende grad mel og gryn

Der er møl i morgenmaden. Arkivfoto
DANMARK:Det er ikke særlig appetitligt, når melposen pludselig er levende af møl, og når den har smittet det øvrige mel, gryn og pasta, man har stående i køkkenskabet.
Men flaksende møl, larver og ekskrementer er blevet et større problem i de danske husholdninger, skriver Politiken.
Skadedyrsbekæmpere er de seneste fem år blevet ringet op af flere og flere desperate danskere, som har oplevet en invasion af møl i melet.
- Vi får op til flere opkald hver eneste dag. Det gjorde vi altså slet ikke før i tiden, siger teknisk chef hos Rentokil, Claus Schultz til avisen.
Müslimøl
Når møllene har fået en gevaldig optur, så skyldes det, at vi køber flere forskellige slags gryn og mel i takt med, at vi bliver mere inspirerede til eksotiske retter og bagværk.
- I branchen har vi et kælenavn for de møl, som er de mest udbredte i køkkenerne. Vi kalder dem müslimøl, fordi risikoen for at få dem stiger i takt med, hvor mange forskellige ting, man har stående i sit skab, siger Claus Schultz.
Vores lyst til at købe flere økologiske varer er også en grund til, at flere plages af møl.
- Økologiske varer er ikke sprøjtet, og det giver bedre betingelse for møllene, siger Claus Schultz til Politiken.
Han vil dog ikke fraråde folk at købe økologisk, men råder os i stedet til at putte alt i dåser med tætsluttende låg. Så kan møllene nemlig ikke sprede sig.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.