Det lugter af succes i Gærum

Spejdernes årlige loppemarked i den lille by tegner til at sætte rekord med en omsætning på mere end 200.000

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

GÆRUM:Sofaer, stole, reoler, gryder, legetøj og porcelæn er bare noget af det du kan købe på Vendsyssels næststørste loppemarked. Ordnet i kategorier, står de forskellige ting og gør, hvad de kan for at sælge sig selv i solen.

Siden 1973 har Spejderne i Gærum afholdt loppemarked. Igennem hele vinteren har de indsamlet og modtaget loppefund til weekendens loppemarked.

- Vi har haft så meget, at vi til sidst måtte lukke for indleveringen af flere møbler, fordi det kneb med pladsen, siger Finn Andersen, der sidder i spejdernes forældreråd.

Skal sikre lejrturene

Lørdag er den bedste dag for loppemarkedet. Der kommer flest mennesker og salget er størst. I år omsatte spejderne loppefund for omkring 160.000 bare om lørdagen. Og med en omsætning på omkring 195.000 for hele weekenden i 2013 tegner årets loppemarked til at blive en succes.

- Vi forventer at komme op på 230.000 kroner i alt. Penge, der går til uddannelse af ledere og til spejdernes lejrture. Vi har for eksempel 14 spejdere, der skal til Sverige snart, siger Martin Sørensen, der er kasserer.

Men loppemarkedet kan ikke bære at blive ret meget større, uden at man skal udvide området. Og der er også andre faktorer at tage højde for, hvis det bliver større.

- Det er et menneskekrævende arrangement. Heldigvis er der opbakning, og næsten alle forældre deltager. I løbet af ugen er der 80-100 folk i gang, siger Martin Sørensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.