Det norske byggeri lokker

Møder i Frederikshavn mellem nordjyske firmaer og norsk entreprenør

Begge parter var tilfredse med møderne. Fra venstre ses Thomas Jensen, MJ-Byg, Katrine Skjerpan, Hent A/S, Flemming Jensen, B6 Gruppen, samt konsulent Ejvind Schiønning fra Nordjysk Erhvervsfremstød Norge.

Begge parter var tilfredse med møderne. Fra venstre ses Thomas Jensen, MJ-Byg, Katrine Skjerpan, Hent A/S, Flemming Jensen, B6 Gruppen, samt konsulent Ejvind Schiønning fra Nordjysk Erhvervsfremstød Norge.

FREDERIKSHAVN:Den norske byggesektor er i kraftig vækst, og derfor er den også et attraktivt marked for nordjyske virksomheder. 10 af dem var torsdag og fredag til møde i Frederikshavn med en norsk entreprenørvirksomhed, som ikke bygger selv, men henter det meste af sine aktiviteter ind via underleverandører.

Møderne var arrangeret af Nordjysk Erhvervsfremstød Norge, som er en del af BusinessBroen Norge-Norddanmark.

Den norske virksomhed, Hent A/S, har i år allerede byggeordrer for 7,5 milliarder kroner, og dem vil man for eksempel gerne have del i hos B6 Gruppen i Sæby, der laver akustikløsninger til blandt andet produktions- og kontorbygninger.

Nyt og interessant

- Byggemarkedet i Norge vil være et nyt og interessant marked for os, og vi har i dag fået skabt en ny spændende kontakt, siger business unit manager Flemming Jensen fra B6 Gruppen.

Hent A/S er også en interessant virksomhed for byggefirmaet MJ-Byg fra Brønderslev:

- Som mindre virksomhed er det et stort spring at tage til Norge, så mødet har givet os mulighed for at forventningsafstemme et eventuelt samarbejde med Hent A/S, siger Thomas Jensen, indehaver af MJ-Byg.

Hans opfattelse er, at byggeriet i Nordjylland bevæger sig meget langsomt fremad:

- Kun omkring fem procent af de offentlige anlægsinvesteringer ligger her. Vi skal derfor overveje, om vi vil søge længere ned i landet eller sejle med færgen tre timer til Norge, hvor de har mange store investeringsplaner. De har nogle andre spilleregler, som vi skal lære at kende, men vi har en forventning om, at loyalitet og kvalitet, som vi står for, er vigtige parametre for nordmændene, siger Thomas Jensen.

Billigere i Danmark

Katrine Skjerpan, international purchaser i Hent A/S, var i Nordjylland for at komme i kontakt med nye, potentielle underleverandører:

- Vi er i et marked med stor konkurrence, og vi ser en mulighed i at købe ind fra udlandet, hvor prisen ofte er lavere og produktionen af varer er større end i Norge. Vi har før været i Danmark på lignende besøg, hvilket vi har god erfaring med.

- Efter disse to dage sidder jeg tilbage med den opfattelse, at vi allerede har skabt nogle gode relationer.

- Jeg håber, at vi inden for kort tid vil få mulighed for at besøge virksomhederne for at se deres produktion, og hvor vi kan diskutere konkrete projekter nærmere, siger Katrine Skjerpan.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Dom i sagen om Løkken Sparekasse
Luk