Gravemaskiner væltede kendt værtshus

Historisk rest af Jernbanegades natteliv forsvandt

Foto: Torben Hansen

Foto: Torben Hansen

HJØRRING:Torsdag formiddag kørte gravemaskinerne gennem den bygning, der engang rummede det ikoniske Hjørring-værtshus Messing Jens.

I artiklen her kunne du se med live ved begivenheden "Den Allersidste Dans", som Det Nordjyske Mediehus afviklede i samarbejde med Hjørring Kommune og entreprenørfirmaet Vennelyst.

Program for "Den Allersidste Dans" - 6. januar klokken 11.00

Hjørring Kommune, entreprenørfirmaet Vennelyst og Det Nordjyske Mediehus er torsdag 6. januar gået sammen om en online-begivenhed i forbindelse med nedrivningen af Jernbanegade 19, der blandt andet rummede det kendte værtshus ”Messing Jens”. Programmets cirkatider er som følger:

Klokken 11.00: Pia Haugaard, Nordjyskes vært, byder velkommen til arrangementet. Derefter interviewes først Hjørring Kommunes borgmester Søren Smalbro (V), der vil fortælle om baggrunden for byfornyelsesprojektet, der er årsag til ændringerne i Jernbanegade.

Klokken 11.07: Interview med Christian Larsen, leder af Hjørring Musiske Skole. Efter planen skal der blandt andet opføres en ny musikskole på stedet.

Klokken 11.14: Interview med Calle Persson - der mødte sin hustru Marianne på Messing Jens, nytårsaften 1976/1977. Senere danser parret "Den Allersidste Dans".

Klokken 11.19: Interview om Jernbanegades historie - med Jens-Christian Hansen, formidlingschef ved Vendsyssel Historiske Museum.

Klokken 11.26: Interview med Flemming Hammer Mortensen - kendt som DJ Hammer. Han har en fortid som discjockey på Messing Jens - og giver smagsprøver på hits fra dengang.

Klokken 11.30: Så er det tid til "Den Allersidste Dans". Marianne og Calle Persson får en sidste chance for at prøve dansegulvet, hvor de mødte hinanden.

Klokken 11.34: Mens alle forlader bygningen er der interview med Jan-Iver Christiansen, indehaver af Vennelyst. Han fortæller om det praktiske arbejde med at nedrive de gamle værtshuse og spillesteder i Jernbanegade.

Efter taler og dans er det så gravemaskinernes tur til at komme på banen. De nedriver den ikoniske bygning.

Hele begivenheden kan livestreames på ligeher.nu og på nordjyske.dk.

Baggrund for begivenheden

Torsdag 6. januar forsvandt det ikoniske værtshus Messing Jens. Dermed blev der sat et markant punktum for den del af Jernbanegade, som gennem årtier har dannet rammen om den mest livlige del af Hjørrings natteliv.

Men festen er forlængst forbi, og bygningerne med de gamle værtshuse og spillesteder har gennem de seneste år været så forfaldne, at en nedrivning er nødvendig.

Selve nedrivningen er udført gennem det seneste halve år - og blandt andre Sysseltinget og Børglum Bispens oprindelige bygninger er allerede forsvundet.

Torsdag 6. januar var det så den sidste og mest markante rest i form af Jernbanegade 19, der stod for tur. Bygningen Jernbanegade 19 har - udover Messing Jens - gennem årene også båret navne som Martins Hotel, Chaplin og Barracuda.

Online-begivenheden har fået titlen "Den Allersidste Dans" - og der blev livestreamet fra den på både ligeher.nu og på nordjyske.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.