Det var op og ned på flyveplads i Buddum

Landingskonkurrence trak fly til Buddum

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BUDDUM:Hadsund Flyveplads hører til blandt de mindste, men forleden rykkede den adskillige pladser op i statistikken, hvad angår starter og landinger.

Det blev til i nærheden af de 30, da man afviklede tredje afdeling af en landingskonkurrence i samarbejde med Randers Flyveklub.

- Det var piloter i de mindre, private fly, der dystede, og der var tilmeldt fem maskiner, der kom til pladsen i løbet af formiddagen, og midt på eftermiddagen begyndte aktiviteterne, hvor hver maskine gik i luften for at gennemføre en række landinger på forskellige måder, siger flyvepladschef Lars Borup.

Piloterne skulle blandt andet lande indenfor et afmærket område traditionelt med motor og derefter uden motor samt med og uden brug af flaps.

En prøve bestod også i at flyve over en par meter høj forhindring og så umiddelbart derefter sætte flyet på græsset.

Forhindringen bestod i, at et par mænd stod ved siden af landingsbanen og holdt et bånd i vejret.

Adskillige mennesker fulgte konkurrencen fra området ved flyvepladsens lille hus, hvor piloterne også var samlet og beredvilligt fortalte de fremmødte om, hvad der foregik.

Aktiviteterne på pladsen begyndte allerede midt på formiddagen, hvor der var lejlighed til at se det hele lidt fra oven. Den nærliggende Als by, bakkerne og kyststrækningen.

Blandt andet en stor lokal familie, far, mor og fire af fem børn, var en tur i luften. Den mindste måtte dog udsætte sin luftdåb.

Større passagerfly var ikke til rådighed på pladsen, så familien måtte deles i to.

Vejret var med arrangementet i Buddum. Der blæste en passende vind fra vest, så vindposen ved banen blev strakt ud, og alle starter og landingerne blev foretaget mod vest i modvind.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.