Detailhandel i fremgang

Formand for Hjørring Handel kunne på generalforsamlingen melde om moderat vækst

Formand Allan Sørensen konstaterede i sin beretning, at dem der har størst vækstrater, er dem, der nytænker. Arkivfoto: Bent Bach

Formand Allan Sørensen konstaterede i sin beretning, at dem der har størst vækstrater, er dem, der nytænker. Arkivfoto: Bent Bach

HJØRRING:- Detailhandlen i Hjørring er i stadig fremgang.

Sådan lød konklusionen fra formand for Hjørring Handel, Allan Sørensen, da der var generalforsamling i foreningen onsdag aften i Svanelunden.

- For første gang i en del år er vi nu inde i en positiv udvikling. Vi vækster i Hjørring by - dog moderat.

- Dem der har de største vækstrater, er dem, der tør tænke ud af boksen og nytænker deres butikker og investerer i deres butikker. Det kan være med indretning, med nye mærker eller med modeshows med tapas. Hvor der det godt at se, at I er villige til at gøre en forskel, sagde Allan Sørensen.

- Næste step er, at vi bliver bedre til at handle med hinanden. Vi skal alle gøre vores indkøb i vores by, og vi skal være stolte over at handle med hinanden.

Ny trend

Formanden kom i sin beretning ind på e-handel, som en hård konkurrent til de fysiske butikker. Og han opfordrede butikkerne til at være til stede på nettet. Samtidig konstaterede han, at e-handlen har stagneret i USA.

- Man mærker en tendens, der går mod Mads Skjern-tiden igen, hvor du som indehaver og medarbejder kender din kunde meget bedre end før. Du er på fornavn, du kender skostørrelser, du kender skjortestørrelse og du kender kundens smag. Det er bare med at komme i gang, hvis ikke allerede din butik yder den form for service, lød opfordringen fra Allan Sørensen.

Han valgte i den forbindelse at nævne en rapport fra 2014, der viste, at kunderne i Hjørring ikke fandt kundeservicen alt for god.

- Vi vil det kommende år tilbyde jer og jeres medarbejdere en uddannelse i det gode værtskab.

Ny handelschef

Hjørring Handel opsagde 30. september samarbejdet med handelschef Jes Jacob, og klarede sig gennem resten af året med frivillige kræfter.

- Jes Jacob har løst de opgaver, som vi fra bestyrelsens side havde sat ham til, og de blev udført til punkt og prikke. Vi følte skibet sejlede den forkerte vej, og Jes ikke var den rigtige mand til at få det rettet op igen, så vores vande måtte skilles, oplyste Allan Sørensen.

Lotte Hedegaard startede som ny handelschef 1. februar, og hun kunne i sit oplæg til forsamlingen fortælle om de første 40 travle arbejdsdage. Således er hun og andre gode kræfter i gang med at planlægge en række nye events til gavn og glæde for byen.

- Vi har fået fire nye medlemmer i Hjørring Handel, oplyste hun.

Lotte Hedegaard kunne desuden fortælle, at Hjørring Handel har fået et godt samarbejde med Cityforeningen.

- Sammen med dem arbejder vi med nye initiativer - blandt andet med torvemarkeder, loungemiljø og fri Wifi, oplyste Lotte Hedegaard.

Den nye handelschef har desuden investeret tid i at bringe forskellige grupper og aktører sammen i netværk.

- Og så har vi opstillet nye normer for, hvem der kan få lov til at sælge i Hjørrings gader under Open By Night og under arrangementer.

- Ingen udefra - som ikke bidrager til vores forening - skal have lov til at være en del af festen. Den tilhører mine medlemmer - jeres omsætning er mit mål. Vi handler med hinanden og passer på hinanden - og vi gør hinandens virksomheder endnu stærkere.

Ny i Bestyrelsen

Hjørring Handels bestyrelse fik på generalforsamlingen nyt medlem. Erhvervskundechef i Spar Nord, Mads Pedersen, afløser sin kollega Claus Bak, der ikke ønskede genvalgt, da han har fået nyt job. Ligeledes udtrådte varehuschef Morten Kjær af bestyrelsen. Bestyrelsen er nu på otte medlemmer i stedet for ni.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden