DGI betaler advokathjælp

Tre foreninger i Østerild har alligevel fået professionel hjælp i tvist med kommunen

Arkivfoto: Peter Mørk <i>Peter Mørk</i>

Arkivfoto: Peter Mørk Peter Mørk

ØSTERILD:Danske Gymnastik og Idrætsforeninger, DGI, har via sit forsikringsselskab, Tryg Forsikring, sagt ja til at betale de advokatomkostninger, som tre foreninger i Østerild har i forbindelse med en sag, hvor Thisted Kommune har krævet en halv million kroner tilbagebetalt.

- Trygs jurister har vurderet, at der er rimelig grund til at føre sagen, siger jurist i DGI, Steen F. Andersen.

DGI har 6000 medlemsforeninger, og Steen Andersen betegner det som sjældent, at tvister med kommuner ender i retten.

Sagen fra Thy handler om, at Thisted Kommune mener, at Østerild Motionsklub, Østerild Badmintonklub og Østerild Squashklub i årene 2009, 2010 og 2011 uberettiget har modtaget tilskud på henholdsvis 276.000 kroner, 64.000 kroner og 164.000 kroner efter reglerne i folkeoplysningsloven.

Trods talrige møder mellem foreningerne og forvaltningen er der ikke opnået enighed, og kommunen har derfor stævnet foreningerne med krav om tilbagebetaling.

Mogens Pedersen, formand for Østerild Squashklub og kasserer i Østerild Motionsklub, havde indstillet sig på, at han og en anden frivillig fra Østerild-foreningerne skulle være mødt op i retten uden advokat, og han er derfor lettet over støtten fra DGI’s forsikringsselskab. Den betyder, at foreningerne nu har kunnet hyre Mette Overgaard fra Focus Advokaterne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.