Digitalt knockout

Generatortest sendte fibernet til tælling

John Jensen
Alle gode bestræbelselser på at levere hurtigt og sikkert internet, telefon og tv til Himmerland, blev midlertidigt knock-out'et fredag morgen. Arkivfoto Jens Morten
Himmerlands Elforsyning 17. august 2012 13:17 - Opdateret 17. august 2012 13:23

HIMMERLAND: En fejl i forbindelse med en rutinetest af strømforsyningen til Himmerlands Elforsynings anlæg i Aalborg var fredag formiddag årsag til, at forbrugerne i hele HEF Fibernets område var uden tv, telefon og internetforbindelse fra kl. 07.28 til klokken 11.50. Det oplyser selskabets tekniske chef Peter Isager.

- Vi er rigtig kede af de ulemper, vore kunder har haft, men vi satte alle kræfter ind med det samme for at løse problemet, siger han.
Nogle elektroniske kredsløb brændte sammen, da en nødgenerator skulle testes, og i processen med at genetablere disse, blev signalvejene i Himmerland så forstyrrede, at signalerne ikke kunne finde rundt i fiberkabler, fortæller den tekniske chef.
- Det var en meget atypisk situation, hvor de ”signalpunkter”, der skal sørge for at signalerne kommer de rigtige steder hen i netværket, gik fuldstændig i baglås, og det var en virkelig svær nød at knække for vores dygtige teknikere, siger Peter Isager.
HEF Fibernets netvæk er ellers bygget op, så den slags situationer ikke opstår, men et samspil af uheldige omstændgheder spillede perfekt sammen denne fredag morgen og formiddag, lyder det fra HEF, der nu skal i gang med en analyse af, hvordan det kunne gå så galt, og hvordan selskabet kan undgå lignende nedbrud i fremtiden.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...