Din hund kan få julestress

Flere gæster og søde sager kan stresse hunden i december

Arkivfoto

Arkivfoto

JUL:Glögg, æbleskiver og et par våde julefrokoster. Den får ofte ikke for lidt, når vi skal hygge i december, men lige som hos mennesker, kan det også blive for meget for vores bedste ven.

Flere gæster, høje stemmer, julepynt og søde sager kan give hunden julestress, hvis ejeren ikke tager sine forholdsregler.

- Nogle hunde bliver ikke påvirket af juletravlheden, men mange især lidt ængstelige hunde kan blive julestressede, siger adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen til www.hundegalleri.dk.

Hun giver derfor her en række gode råd til at komme gennem december uden stressede hunde.

Gåtur inden besøg

Flere gæster betyder flere hænder, der vil klappe og lege med hunden. Nogle hunde vil elske det, men andre vil blive påvirket af den øgede opmærksomhed.

Ifølge Lotte Christensen kan julestressen forebygges ved at gå en lang tur med hunden, inden gæsterne kommer.

- Alt hvad der kan trætte hunden, både fysisk og mentalt, er godt.

Hun understreger også, at ejeren skal være ærlig overfor sig selv, inden gæsterne kommer.

- Man skal spørge sig selv, hvordan har min hund det egentlig med gæster, og hvis man er det mindste i tvivl, så sørg for at de stressede hunde får tildelt et rum for sig selv, hvor de fra tid til anden kan slappe af med et kødben, og hvor gæster ikke er velkomne, siger Lise Lotte Christensen til hundegalleri.dk.

Når hele familien propper sig med søde sager, kan det også være fristende at fodre hunden med en æbleskive eller brunkage, men ændringer i fodersammensætning og fodringstidspunktet resulterer ofte i opkast eller diarré.

- Brug fuldfoder, som hunden er vant til at spise, og lav en kollektiv beslutning om, at hunden ikke skal fodres med julesnacks. Og undgå især mørk chokolade, som indeholder theobromin, der i værste fald kan være livsfarligt for hunden. Husk at forkælelse jo skal gavne hunden, og tyndskid gør ikke noget godt for hunden, understreger Lise Lotte Christensen.

Struktur på hverdagen

Et tredje punkt, som kan påvirke hunden negativt i december, er ejerens egen julestress.

Det er derfor vigtigt, at juletraditionerne også inkluderer daglige ture med hunden, også selv om det er mørkt.

- Det gælder om at strukturere hverdagen lidt, så hunden ikke kommer nederst på "to do-listen", siger Lise Lotte Christensen.

Mange hunde synes det er spændende med ændrede dufte og forskelligt julepynt, men tørrede frugter og sløjfer, nødder og nisser kan være lidt for spændende for især hvalpe. Hertil kommer de giftige planter som mistelten, julestjerne og tulipaner.

Lise Lotte Christensen opfordrer derfor til, at ejeren husker, hvordan hunden opførte sig sidste jul, og så undgå alt for mange giftige planter.

- Hunde reagerer på alt, der er anderledes, så flyt hellere pynten og de søde sager, når du forlader hjemmet, siger Lise Lotte Christensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.