VM-sejr kan ende med et danskerbrag

Den nybagte WBO-verdensmester Dina Thorslund er klar til at møde Mogens Palle-bokseren Sarah Mahfoud

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BOKSNING:Med VM-triumfen lørdag aften i Struer har 24-årige Dina Thorslund slået døren op til et danskerbrag om WBO-bæltet i superbantamvægt mod den tidligere "Vild Med Dans"-vinder, 28-årige Sarah Mahfoud, der nu optræder på den professionelle boksescene hos Mogens Palle og Brian Nielsen.

Og kampen er så tæt på, at den kan blive Dina Thorslunds næste og tilmed blive bokset inden årets udgang, for promotor Mogens Palle er så varm på opgøret, at han lørdag sendte en mail til Thorslund-lejren med ønsket om held og lykke med VM-kampen mod mexicaneren Yessica Munoz - og tilmed udfordrede Dina Thorslund til at sætte titlen på spil mod Sarah Mahfoud, hvis det ville ende med en sejr.

Det gjorde det. Og en ganske klar sejr, der hos dommerne blev vurderet til 2 x 100-90, 1 x 99-91 efter et opgør, hvor mexicaneren var så medtaget i de sidste omgange, at kampen kunne være blevet stoppet.

Og nu kan det altså ende med et VM-brag mod Sarah Mahfoud, der næste gang skal bokse ved Danish Fight Nights stævne 15. september i Frederiksberg Hallerne.

- Ja, gerne for mig. Det er en ønskekamp, sagde Dina Thorslund med et smil, efter hun havde pustet ud efter kampen mod Yessica Munoz, der næppe tidligere har modtaget så mange hårdere træffere end Thorslunds.

Falder en kamp mod Sarah Mahfoud ikke umiddelbart på plads, står Dina Thorslund med flere andre muligheder. Dels et titelforsvar mod en anden, dels en dobbelt VM-kamp mod en af de andre store forbunds mestre.

For drømmen om at kunne samle alle bælter hos de store forbund lever i bedste velgående hos Dina Thorslund, som med sine 24 år er den yngste af mestrene hos de store forbund, hvor mestrene er:

WBA:Yazmin Rivas, Mexico, 30 år, WBC: Fatuma Zarika, Kenya, 33 år, IBF: Marcela Eliana Acuna, Argentina, 41 år.

Og med den indsats, som Dina Thorslund leverede mod Yessica Munoz, viste hun en udvikling, som giver hende lov til at drømme stort.

- Det var min bedste kamp. Men jeg var også i mit livs bedste form. Og det er klart af WBO-bæltet giver endnu mere gejst og tro, sagde Dina Thorslund, nu 12 kampe med 12 sejre - halvdelen på knockout.

Også hendes træner, Thomas Madsen, havde kun lovord efter VM-kampen:

- Jeg er stolt. Jeg kan ikke være andet. Dina viste både at hun var i fantastisk fysisk form, men boksede også godt. Helt efter, hvad vi havde aftalt, sagde træneren, hendes tidligere kæreste og far til hendes søn, fireårige Adrian.

En aften med lutter sejre til de danske boksere fik også den tidligere europamester Dennis Ceylan på sejrssporet igen efter et par nederlag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.