Direktør handlede som han skulle

Borgmester Anny Winther erkender fejl i sagsbehandlingen af botilbud til autist, men frikender direktør Søren Kjær

På baggrund af en redegørelse fra direktør Søren Kjær, frikender borgemster Anny Winther selv sammen Søren Kjær i sagen om et botilbud til Lise Langers søn. Arkivfoto: <i>Grete Dahl</i>

På baggrund af en redegørelse fra direktør Søren Kjær, frikender borgemster Anny Winther selv sammen Søren Kjær i sagen om et botilbud til Lise Langers søn. Arkivfoto: Grete Dahl

REBILD:Direktør i Rebild, Søren Kjær har handlet som han skulle og burde.

Sådan lyder borgmester Anny Winthers (V) overordnede vurdering efter, at hun har modtaget og læst direktørens redegørelse i sagen om Lise Langers søns anbringelse på et botilbud for autister, Vadgård ved Hobro.
I NORDJYSKE Stiftstidende 5. januar fortalte Lise Langer, at hun følte sin retssikkerhed krænket af Rebild Kommunes sagsbehandling.
Blandt andet på grund af kommunens skiftende beslutninger og den manglende skriftlige dokumentation i sagen.

Erkender fejl

På baggrund af direktørens redegørelse erkender borgmester Anny Winther, at der er begået fejl på to punkter i Rebild Kommunes behandling af sagen om Lise Langers søn.

- Det er uomtvisteligt, at den nødvendige og rettidige skriftlighed ikke er til stede i denne sag. Det gælder også i forbindelse med afgørelserne, siger Anny Winther.
På baggrund af redegørelsen bekræfter Anny Winther, at der har været tæt kontakt mellem sagsbehandleren og Lise Langer.
- På trods af den hyppige kontakt skal der være skriftlighed, og det har svigtet her, siger Anny Winther.

Kompetenceregler tilsidesat

Borgmesteren kan også læse i redegørelsen fra direktør Søren Kjær, at Rebild Kommunes interne retningslinjer ikke er blevet overholdt.

- De kompetenceforhold, vi har internt, er blevet tilsidesat, siger Anny Winther.
Det betyder, at sagsbehandleren, som har givet Lise Langers søn en plads på botilbuddet for autister, slet ikke har kompetencen til at tildele en plads.
- Det vil jeg gerne undskylde over for Lise Langer på Rebild Kommunes vegne. Der er begået fejl i sagen, og det har garanteret været en belastning for familien, siger Anny Winther.
På baggrund af sagen vil borgmesteren nu indskærpe kravet om skriftlighed og kommunens interne kompetenceregler over for kommunens ansatte, så en lignende sag kan undgås i fremtiden.
- Næste gang skal procedurerne følges, så det står på skrift, hvad der bliver besluttet. Det har direktør Søren Kjær lovet at gøre, siger Anny Winther.

Frikender direktør

Borgmesteren mener, på baggrund af redegørelsen, at direktør Søren Kjær har handlet, som han skulle og burde i sagen.

I redegørelsen kan Anny Winther læse, at der var tale om en akut anbringelse af Lise Langers søn første gang, han får en plads på Vadgård.
- Eftersom forældrene ikke kunne komme til det akutte møde, vurderede forvaltningen, at så kunne der ikke være tale om en akut situation.
- I stedet blev der sat ind med massiv hjælp til familien i hjemmet, forklarer Anny Winther på baggrund af redegørelsen.

Kendte ikke til anbringelse

På baggrund af redegørelsen fortæller Anny Winther, at direktør Søren Kjær ikke kendte til det opstartsmøde på Vadgård, som sagsbehandleren og en anden medarbejder i Rebild Kommune deltager i 16. december, og hvor der bliver lagt en detaljeret plan for, hvordan Lise Langers søn skal falde bedst muligt til i de nye omgivelser.

- Direktør Søren Kjær bliver indirekte bekendt med sagsbehandlerens tildeling af pladsen på Vadgård 29. december, siger Anny Winther.
- Han undrer sig, fordi han selv sidder i visitationsudvalget, som er det eneste sted sådan en tildeling kan gives, og han har ikke været med til at tildele Lise Langers søn en plads, fortsætter Anny Winther.

Handlede, som han skulle

- Han gjorde det, han skulle, efter de procedurer, der er aftalt med det politiske udvalg og trækker pladsen tilbage, siger Anny Winther.

Lise Langers søn får samtidig en uges aflastning på Vadgård.
Da direktøren 2. januar taler i telefon med både Lise Langer og hendes ex-mand går det, ifølge borgmesterens referat af direktørens redegørelse, op for ham, at sagsbehandleren har tildelt en plads på Vadgård.
- Direktøren bliver klar over, at begge forældre har fået det klare indtryk, at deres søn har fået en plads.
- Et mundtligt tilsagn er lige så godt som et skriftligt, og derfor tager direktøren ansvaret for, at sagsbehandleres beslutning står ved magt, selv om sagsbehandleren ikke har den kompetence, og selv om tildelingen ikke har været i visitationsudvalget, siger Anny Winther på baggrund af redegørelsen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.