Danmark

Disse mennesker er mest glade for deres job

Der findes en speciel gruppe af mennesker, der er mere glade for deres job end andre

Danskere, der ejer en enkeltmandsvirksomhed, er generelt mest tilfredse med deres arbejdsliv, viser en undersøgelse. Foto: Iris/Scanpix

Danskere, der ejer en enkeltmandsvirksomhed, er generelt mest tilfredse med deres arbejdsliv, viser en undersøgelse. Foto: Iris/Scanpix

DANMARK:Her siger 60 procent af de selvstændige, at de er ”meget glade” for deres arbejde. 43 procent af den samlede arbejdsstyrke er det samme.

- Det er glædeligt, at så mange danskere har fundet lykken som ejere af en enkeltmandsvirksomhed. Ikke blot siger seks ud af ti, at de er meget glade for at gå på arbejde. 26 procent af de selvstændige forventer også, at de laver det samme om ti år. Det gør blot 16 procent af medarbejderne i virksomheder med 10-49 ansatte, siger partner i Deloitte Sten Peters i en pressemeddelelse.

Dermed ser det ikke ud til, at de selvstændige er tynget af administrativt besvær eller arbejdstider, der ikke går i spænd med et normalt familieliv.

- Spørger man danskerne, hvad der afholder dem fra at starte egen virksomhed, lyder svaret familieliv, savnet af kolleger samt frygten for at drukne i administrativt besvær. Med de nye tal ser det dog ud til, at hovedparten af selvstændige har formået at finde balancen, siger Sten Peters.

Mange konkurser

På trods af den høje arbejdsglæde er der dog mange enkeltmandsvirksomheder, der må dreje nøglen om. I 2015 gik 2.336 enkeltmandsvirksomheder konkurs i Danmark. Det svarer til 58 procent af det samlede antal konkurser.

- Selv om man arbejder alene, skal man altså stadig have styr på sin økonomi. Foretager man større investeringer, end indtjeningen kan bære, kan man meget let blive tvunget til at lukke ned, siger Sten Peters.

To procent af de selvstændige siger, at de er mindre glade for deres job.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.