DM i judo for hold

Fine resultater til lokale judo-kæmpere

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

ØRSØ/DRONNINGLUND:Ørsø Judoklub var i weekenden arrangør af DM i judo for hold. Det foregik i Dronninglund Hallerne, hvor det hele lørdagen var seniorholdene, der kæmpede, mens det om søndagen var judokæmpere under 17 år, der var i ilden.

Lørdagens mesterskaberne for seniorer blev som forventet et anliggende mellem klubberne fra hovedstadsområdet hos herrerne og de jyske klubber hos damerne. I damerækken vandt Aarhus/Silkeborg guld foran Kolding og Aalborg. Med på vinderholdet var den tidligere Ørsø-kæmper, Emilie Sook Andersen, som nu stiller op for Silkeborg.

I herrerækken havde de to lokale judoklubber i Brønderslev og Ørsø dannet et fælleshold. Første mand i kamp for Ørsøs hold var Theis Bregnballe. Og med stor succes. Han vandt over en modstander fra Hjørring med 10 point.

Med sved på panden og en smule forpustet gav Theis udtryk for, at han var glad og lettet over sejren.

- Det er vigtigt med en god start, sagde han.

- Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg havde en chance for at vinde over ham, og det gjorde jeg så. Jeg klarede det vist på et par minutter. Normalt tager en kamp lidt længere, men det var fedt, at jeg vandt, sagde Theis Bregnballe.

Ørsø/Brønderslev besejrede Hjørring med 4-2, hvorefter holdet tabte til Politiets Idrætsforbund og Brønshøj. Lokalheltene måtte dermed forlade turneringen og nyde de spændende semifinale- og medaljekampe fra tilskuerpladserne.

Stævnet blev afsluttet med en jævnbyrdig og intens finalekamp imellem Politiets Idrætsforening og Amager. Politiet trak sig sejrrigt ud af dette opgør med en sejr i den sjette og sidste kamp. Brønshøj besejrede Kolding i kampen om bronzemedaljerne. Ifølge reglerne må klubberne stille op med to udlændinge på holdet, hvilket de sjællandske klubber havde benyttet sig af med tyskere, svenskere og franskmænd på holdene. Bl.a. stillede Politiet op med den tidligere europamester og OL-deltager, Marcus Nyman, som viste prøver på sine store evner på judomåtten.

Søndag var det ungdomskæmperne, som skulle kæmpe om det danske mesterskab.

Både hos pigerne og drengene stillede Ørsø Judoklub op i samarbejde med Aalborg Judoklub. Hos pigerne blev Amager danske mestre foran Vejle og med Ørsø/Aalborg på en tredjeplads.

Drengene fra Amager Judoskole formåede ikke helt at leve op til pigernes flotte præstation. I den afgørende kamp mod Hillerød blev det til et nederlag, og drengene fra Hillerød kunne således modtage guldmedaljerne, mens Amager fik sølv og Kolding bronze.

Næste opgave for Ørsø Judoklub bliver Vendelbo-mesterskaberne, som afvikles søndag 7. april i Jetsmark Hallen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.