Morsø

DM i pløjning kommer til Mors

Det landsdækkende stævne skal holdes på Peterslund i Ø. Assels

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Repræsentanter fra Region Viborg Landboungdom, Morsø Landboungdom og LandboUngdoms Landspløjeudvalg har været til møde på Peterslund for at planlægge næste års DM-stævne. Fra venstre: Emil H. Dollerup (Viborg Kjellerup LU), Thomas Bundgaard (Thy LU), Bjarne Vestergaard fra Karby (Næstformand og stævneansvarlig), Jørgen Gade Nielsen og Søren Gade Nielsen (Værter), Jens Iversen (rådgiver for LU), Thyge Kjeldgaard (Morsø LU), Jes Kjærgaard (Formand for Region Viborg og Formand for DM 2017). Foto: Jens Iversen

MORS:Mors skal i 2017 lægge muld til DM i pløjning.

Det fortæller Jens Iversen, tidligere verdensmester i pløjning og nuværende medlem af LandboUngdoms landspløjeudvalg.

- DM i pløjning 2017 kommer til at ligge på gården Peterslund i Ø. Assels, hvor ejeren Jørgen Gade Nielsen har sagt ja til at være vært for stævnet. Det er vi meget glade for. Det betyder, at DM i pløjning næste år kan blive holdt under fornemme forhold på marker med en god ensartet jordtype, siger Jens Iversen.

Arrangør af DM-stævnet er Region Viborg LandboUngdom, og repræsentanter både derfra og fra Morsø Landboungdom var for nylig på Peterslund for at se nærmere på forholdene, hvor DM skal afholde i oktober næste år.

- Der har været DM i pløjning tidligere. Det blev holdt på gården Frydsbrønd lidt uden for Nykøbing. Jeg var bare en lille dreng, så det må have været engang først i 1970’erne. Jeg var til det sammen med min far og syntes, det var meget spændene at se, husker Jens Iversen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.