Dobbelt op på p-afgifter

Chef mener, at det virker, når p-afgift fordobles ved uretmæssigt parkering på handicapplads

Fremover bliver p-afgiften dobbelt så høj, når du uretmæssigt parkerer på en handicapplads. Arkivfoto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Fremover bliver p-afgiften dobbelt så høj, når du uretmæssigt parkerer på en handicapplads. Arkivfoto: Bente Poder Bente Poder

AALBORG:Det bliver snart dobbelt så dyrt at parkere uretmæssigt på en handicapplads eller foran en port eller udkørsel.

Det er konsekvensen af nye parkeringsregler, som Folketinget har vedtaget.

- I Aalborg er der desværre en del, der holder ulovligt på handicappladser, siger chefen for Parkeringskontrol Nord, Jørgen Pedersen.

Han vurderer, at det vil påvirke bilisternes adfærd, at den nuværende p-afgift på 510 kr. fordobles ved de pågældende forseelser.

- Det tror jeg faktisk, at det vil - altså 1000 kr. for at holde ulovligt tror jeg, man tænker en hel del over, siger Jørgen Pedersen.

Parkeringsreglerne bliver nu ensrettet i alle kommuner, og det betyder, at det alle steder vil blive ulovligt at parkere bilen med to hjul på fortovet, medmindre der skiltes med andet. I Aalborg gør det dog ingen forskel, for reglerne for fortovsparkering gælder allerede i Aalborg Kommune. Desuden strammes reglerne også, så de bilister, der parkerer ulovligt ved banegårde og lufthavne for at undgå at betale for parkeringen, nu kan få op til tre bøder for én ulovlig parkering.

- Dem har vi så ikke det helt store problem med, siger Jørgen Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.