Dødsulykke: Seks bilister undveg spøgelsesbilist

Nordjysk spøgelsesbilist forsøgte at ramme andre bilister, før det gik galt i Himmerland

Ulykken kostede to mænd livet. Foto: Jan Pedersen

Ulykken kostede to mænd livet. Foto: Jan Pedersen

HIMMERLAND:Det er ”overvejende sandsynligt”, at det var et selvmord, da en 25-årig mandlig bilist natten til søndag 11. oktober kørte den forkerte vej på motorvej E45 og direkte ind i en modkørende bil, så både han selv og den modkørende bilist blev dræbt.

Det konkluderer Nordjyllands Politi, efter de har afsluttet efterforskningen af ulykken.

Seks forskellige bilister har fortalt politiet, at de undveg den 25-årige spøgelsesbilist, der natten til den 11. oktober endte med at køre frontalt sammen med en 45-årig modkørende bilist på motorvej E45 nord for Rasteplads Himmerland. I de første fem tilfælde skiftede den 25-årige vognbane en enkelt gang, men i det sidste tilfælde var han mere vedholdende.

Det fortæller politikommissær Carsten Straszek fra Nordjyllands Politi.

Reddet af frakørsel

- En af bilisterne fortæller, at han skiftede vognbane for at undvige spøgelsesbilisten, som skiftede til samme vognbane. Vedkommende kørte derefter ud i nødsporet for at undvige, men også her fulgte han efter. Heldigvis kunne vidnet køre ind på en frakørsel og undgik på den måde at køre sammen med ham, siger han.

Et vidne, der kørte sydpå ad E45 - i den rigtige side - så ulykken ske. Hun har fortalt politiet, at hun blev overhalet af spøgelsesbilisten, som kørte i det nordgående spor, og at hun selv kørte 130 km/t. Hun fortæller også, at den 25-årige ikke slingrede. Begge dele passer fint med politiets undersøgelser, fortæller Carsten Straszek.

- Ulykken sker i den første vognbane, det vil sige den tættest på nødsporet. Spøgelsesbilisten kører 140 km/t og den modkørende 115 km/t. Der er ingen tegn på at nogen af dem har forsøgt at undvige, og de to biler er kørt næsten helt frontalt sammen, siger politikommissæren.

Bilinspektørerne konstaterer, at den 25-årige ikke forsøgte at bremse før dødsulykken.

- Vi finder det overvejende sandsynligt, at den 25-årig begik selvmord ved at køre ind i den anden bil, selv om vi ikke ved det med 100 procent sikkerhed, siger Carsten Straszek.

Blodprøver viser, at den 25-årige var spirituspåvirket, da ulykken skete.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.