Dømt for sex med tre 12-årige piger

23-årig mand skal under tilsyn fra kommunen, fordi han er lettere retarderet.

Manden blev dømt for samlejer med tre 12-årige piger, mens han selv var i tyverne. Arkivfoto

Manden blev dømt for samlejer med tre 12-årige piger, mens han selv var i tyverne. Arkivfoto

HJØRRING:Det er strafbart at have samleje med personer under 15 år, og straffen er normalt fængsel.

Men i en sag fra retten i Hjørring blev en 23-årig mand tirsdag dømt til at skulle være under tilsyn af kommunen, fordi en mentalundersøgelse viste, at den 23-årige var lettere retarderet, og ikke altid vidste, hvilke konsekvenser hans handlinger havde for andre.

Den 23-årige modtog dommen, selvom han nægtet sig skyldig i to af anklagepunkterne,

Tre forhold

Han blev dømt for at have haft samleje med tre forskellige piger, da de var 12 år og han selv var i tyverne. Samlejerne fandt sted i hans lejlighed i Skagen i 2008, 2009 og 2010 og han var ofte fuld, når de foregik. Han erkendte kun det ene af de tre forhold, og sagde, at at de to andre piger aldrig havde været i hans lejlighed og han kun kendte dem af navn.

Men retten valgte at tro på pigernes vidneudsagn, som foregik bag lukkede døre. I følge anklageskriftet havde han haft samleje med den ene pige over ti gange, og de to var i følge den dømte kærester på daværende tidspunkt, da hun var 12 år og han 20 år.

De to andre 12-årige piger blev han dømt for at have været sammen med en gang hver, og det fremgik i retten at alle tre piger var indforstået med, hvad der foregik. Men domsmandsretten fastslog, at den ni år ældre mand havde udnyttet pigerne, og at der var tale om en alvorlig forbrydelse.

Den ene pige havde et krav om erstatning og fik 15.000 kroner. Det fik dommer Naja Munk-Petersen til at oplyse overfor de to andre piger, at de også kan søge om erstatning, selvom de ikke havde rejst et krav i forbindelse med retssagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.