Dømt for underslæb og hæleri

Selv forklarede to mænd i Retten i Hjørring, at de blot tilbageholdte en hjulgraver, men domsmandsretten mente det var for usandsynligt

Charlotte B. Ottesen
En hjulgraver en en gravemaskine på hjul. Denne hjulgraver indgik ikke i sagen fra Hjørring.Arkivfoto: Ole Iversen
Hæleri 6. september 2013 12:01

HJØRRING: - Der er intet ulovligt i det min klient har gjort. Sådan lød det fra begge forsvarere i en sag om underslæb og hæleri blandt tre entreprenører i Hjørring.

Domsmandsretten i Hjørring var dog af en anden opfattelse og to mænd fra Hjørring Kommune blev begge dømt 60 dages betinget fængsel. En 48-årig blev dømt for underslæb og en 28-årig for hæleri.

Tilbageholdte eller stjal hjulgraver?

Den 48-årige blev dømt for at have overdraget en hjulgraver til 133.000 kroner, som han opbevarede for en tredjepart, til den 28-årige.

I retten forklarede den 48-årige, at han blot tilbageholdt hjulgraveren indtil han havde fået betaling for opbevaringen. Men da hjulgraveren blev fundet i en lade i Bindslev, var stelnummeret og alle andre mærkater, der kunne identificere maskinen fjernet og timetælleren var blevet tilbagestillet.

Noget stemte ikke

Selvom de to tiltalte i retten nægtede sig skyldige, så mente domsmandsretten alligevel, at det virkede en anelse for mærkeligt, at fjerne alle kendingstegn fra en maskine, hvis man bare tilbageholdte den, indtil man fik sine penge.

Begge dommen på 60 dages betinget fængsel.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...