Døren lukket i misbrugssag - igen

Dommer valgte at sende presse og tilhører uden for døren i Rebildsag, selv om hverken anklager eller forsvarer ønskede dørlukning.

Ved retten i Aalborg fortsætter den såkaldte Rebildsag mod en mand, der er tiltalt for overgreb mod flere af sine egne børn og to andre børn. 
Foto: Henning Bagger/Scanpix

Ved retten i Aalborg fortsætter den såkaldte Rebildsag mod en mand, der er tiltalt for overgreb mod flere af sine egne børn og to andre børn. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Anklageren havde ingen indvendinger mod pressens tilstedeværelse - forsvareren ej heller. Alligevel endte dørene mandag med at smække i bag det samlede pressekorps og den enlige trofaste tilhører, som ellers sad klar til at høre endnu en veninde til nogle af de implicerede børn i Rebildsagen afgive vidneforklaring. - Men afhøringen involverer formentlig en tredjeperson, som kan have et krav på ikke at blive nævnt, sagde dommer Poul Erik Nielsen med blikket rette mod de to anklagere. Bebudede klage Herfra blev så - noget tøvende - fremsat en begæring om ikke at udsætte bemeldte tredjeperson for unødig krænkelse. Til det fremmødte dusin journalisters store fortrydelse. - Det må da være i offentlighedens interesse at få at vide, hvad der er foregået i en sag, hvor en kommune muligvis ikke har levet op til sine forpligtelser - og hvor end ikke anklageren umiddelbart finder det krænkende, at pressen er til stede, lød det. Journalisterne bebudede en klage over, at afhøringen foregik for lukkede døre. Men ud kom presse og tilhørere, mens den stod på. Mor afhøres Tirsdag afhøres blandt andre moren til de syv forurettede børn. Hun flyttede i 2004 fra tiltalte. Hverken anklager eller forsvarer agter at begære dørlukning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.