Dom: 21-årig voldtog gangbesværet kvinde

En 21-årig mand fra Afghanistan skal i fængsel i tre år og ni måneder samt udvises for bestandig for grov voldtægt af 52-årig kvinde

Jesper Ramsing
Arkivfoto
Voldtægt 11. september 2018 16:54 - Opdateret 11. september 2018 19:39

AALBORG: Den 21-årige Abbas Ahmadi blev mandag idømt tre år og ni måneders ubetinget fængsel samt udvisning for bestandigt for en grov voldtægt af en 52-årig gangbesværet kvinde.

Det oplyser anklager Peter Rask.

Voldtægten fandt sted midt om natten 26. januar i kvindens lejlighed i Aalborg.

Her havde den 21-årige afghanske mand fundet frem til kvindens lejlighed og bankede på døren. Da den 52-årige kvinde åbnede døren, brasede manden ind i lejligheden og udsatte hende for fuldbyrdet voldtægt.

Den 21-årige var beruset og faldt efterfølgende i søvn, og det gav kvinden mulighed for at tilkalde politiet, der kunne anholde manden på stedet, fortæller Peter Rask.

Nægtede sig skyldig

Kvinden og den 21-årige havde kun mødt hinanden en gang før, nemlig 1. januar, hvor den 21-årige havde hjulpet den gangbesværede kvinde med at få en taxa hjem.

Som tak for hjælpen havde kvinden inviteret den 21-årige op i lejligheden til en sodavand, men ifølge hende blev hun også dengang udsat for voldtægt.

Det forhold blev den 21-årige dog frifundet for, da Retten i Aalborg ikke fandt det bevist, at der var tale om voldtægt, oplyser anklageren.

I forbindelse med episoden 1. januar var der nemlig ingen tekniske beviser, og det var således kvindens ord mod den 21-åriges, og han afviste, at der var tale om voldtægt, og forklarede i stedet at der var tale om frivillig sex.

Udnyttede svækket kvinde

Manden nægtede sig også skyldig i episoden 26. januar, hvor han blev dømt for voldtægt. Her forklarede han også, at der havde været tale om frivillig sex.

Men ved denne episode havde kvinden skader i ansigtet og på benet, som stemte overens med hendes forklaring, oplyser anklageren.

Den 52-årige kvinde var så gangbesværet, at hun brugte rollator, og Retten i Aalborg fandt det skærpende, at den 21-årige havde udnyttet en svækket person.

Den 21-årige udbad sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af dommen.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...