Dom: Syge får lettere ved at få førtidspension

Bombe under reform - lægelig dokumentation står over myndigheders skøn, fastslår dom i den såkaldte ”Rikke-sag”

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:En dom fra Retten i Aalborg kan betyde, at flere alvorligt syge borgere får nemmere ved at få førtidspension i fremtiden. En 37-årig kvinde med alvorlig social angst har fået medhold i, at Aalborg Kommune burde have tilkendt hende førtidspension i 2013.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende onsdag.

- Dommen er et udtryk for, at myndighederne bliver irettesat i forhold til, at man ikke bare kan ignorere klare, lægelige udtalelser fra de læger, der er omkring borgeren, siger advokat Marianne Fruensgaard, der repræsenterede Rikke.

NORDJYSKE har i det seneste halve år fortalt en række borgeres historie, hvor fællesnævneren er, at der er meget klare lægeerklæringer, som kommunerne har ignoreret. I den sammenhæng kalder professor Jørgen Elm Larsen fra Københavns Universitet afgørelsen fra Aalborg ”interessant”.

En trist sag

- Det kan meget vel blive en bombe under reformen. Især hvis der kommer flere sager, som går i samme retning. Når den her type sager bliver offentligt kendt, er det oplagt, at dem der har ressourcerne til det også vil have deres sag prøvet, hvis den har lignende karakter, siger han til NORDJYSKE.

I Aalborg Kommune kalder næstformanden i socialudvalget Rikkesagen for ”en trist sag”

- Jeg er ked af, at hun skulle vente i så lang tid, Hvis dommen ikke ankes af Ankestyrelsen, vil vi se på, hvad det betyder for den fremtidige praksis, siger Anne Honoré Østergaard (V).

Ankestyrelsen har yderligere tre uger til at beslutte, om afgørelsen skal ankes.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.