Dommer følte sig truet og afbrød lokalslag

Serie 3-kamp mellem Bangsbo Freja og Gærum IF stoppet kort før tid på grund af en enkelt tilskuers truende adfærd

Tilskueroptøjer var der bestemt ingen af på Bangsbo Stadion, da klubben fejrede 80 års jubilæum med en kamp mod superligaklubben AaB.Foto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Tilskueroptøjer var der bestemt ingen af på Bangsbo Stadion, da klubben fejrede 80 års jubilæum med en kamp mod superligaklubben AaB.Foto: Bente Poder Bente Poder

FREDERIKSHAVN:I Bangsbo Freja har man et flot slogan, der hedder, at man er klubben med plads til alle, men for fodbolddommer Karsten Mikkelsen burde i hvert fald en enkelt tilskuer i lørdags have været bortvist fra serie 3-lokalslaget mellem hjemmeholdet og Gærum IF.

Han følte sig nemlig så truet af en tilskuer, at han valgte at stoppe kampen tre minutter før tid, og dermed gjorde han noget, som sker forholdsvis sjældent i dansk fodbold.

Alle husker selvfølgelig situationen i Parken i København 2. juni 2007, hvor den senere så kendte fodboldtosse eller baneløber i de sidste minutter af fodboldlandskampen Danmark-Sverige løb ud på banen og angreb dommeren Herbert Fandel.

Dommeren stoppede efterfølgende kampen, og UEFA tilkendte senere Sverige en 3-0 sejr.

- Omkring ti gange om året har vi i DBU Jylland den slags sager, hvor en dommer føler sig truet af spillere, trænere, ledere eller tilskuere og derfor fløjter kampen af før tid, fortæller Ole Frandsen, der er sekretær i disciplinærudvalget under DBU Jylland.

- Afbrudte kampe kan skyldes en truende adfærd eller direkte vold mod dommere, spillere eller trænere, men vi ser det altså heldigvis forholdsvis sjældent, og i Bangsbo Freja har der mig bekendt ikke været fortilfælde, og i det hele taget peger alt på, at der er tale om en enkeltstående situation med en tilskuer fra hjemmeholdet, siger Ole Frandsen.

Afgørelse om få dage

Disciplinærudvalget i DBU Jylland har modtaget en indberetning om hændelsesforløbet af kampens dommer, og efterfølgende har de to klubber sendt deres indberetninger.

- Og i løbet af få dage afgør disciplinærudvalget, hvilke sanktioner der skal bruges.

Generelt kan der i sådannesager blive tale om bøder eller karantæner til klubben og den pågældende tilskuer.

- Vi ser en god tendens i, at klubberne selv giver karantæner eller lignende til den involverede tilskuer efter sådan en episode.

Tre mulige resultater

Med hensyn til resultatet af lokalslaget mellem Bangsbo Freja og Gærum er der tre muligheder.

- Disciplinærudvalget kan vælge at fastholde stillingen på 1-3, som Gærum førte med, da dommeren fløjtede kampen af, eller give Gærum en skrivebordssejr på 3-0. Sidste mulighed er en helt ny kamp, siger Ole Frandsen.

Han opfordrer i øvrigt fodbolddommer Karsten Mikkelsen til hurtigst muligt igen at dømme en kamp.

Det bliver dog ikke Bangsbo Frejas næste hjemmekamp i serie 3 pulje 24, hvor modstanderen på lørdag er Læsø.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.