Danmark

DR-direktør tjener langt mere end andre mediechefer

Generaldirektøren i DR får en million mere i løn end nærmeste kollega på tilsvarende medier i Norden

DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn tjener 3.688.115 kroner om året. Arkivfoto

DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn tjener 3.688.115 kroner om året. Arkivfoto

DANMARK:DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn banker sine nordiske kolleger med længder, når det gælder om at score den højeste løn.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

DR’s topboss, der skal holde styr på virksomheden og 3.380 ansatte fuldtidsansatte, får 3.688.115 kr. om året i lønposen. Det er over en million kroner mere end hendes kollega i Finland, Lauri Kivinen, der er den næstbedst lønnende medieboss i norden. Han er direktør for det statsejede YLE med 3200 ansatte og tjener 2.635.255,13 kr. om året.

Nummer tre på listen er NRK’s topchef Thor Gjermund Eriksen, der får en årsløn på 2.588.301 kr. for at holde styr på 3.500 ansatte.

Og det er helt fair, at sammenligne med andre lande, lyder det fra Anders Drejer, professor i ledelse, Aalborg Universitet:

- Det viser jo tydeligt, at DR er lønførende på det her område, selv om de bliver ved med at påstå det modsatte, og man kan jo med rette spørge sig selv, hvorfor hun (Maria Rørbye Rønn, red.) skal have 50 procent mere end sine nordiske brødre og søstre, siger han.

Dansk Folkeparti kræver nu generaldirektøren ned i løn:

- Det virker helt til hest, at den danske generaldirektør skal tjene en hel million mere om året end sine nordiske kolleger, siger medieordfører Morten Marinus.

- Når der er så en stor lønforskel, så synes jeg, at vi skal lære af det og sige, at lønniveauet i Danmark skal svare til det, der bliver givet i de øvrige nordiske lande, siger han.

Venstre mener, at DR’s lønpolitik skal kigges efter i sømmene.

- DR skal ikke være lønførende på hverken chef-, direktør- eller journalistplan. Det er selvfølgelig kritisabelt, når man sammenligner med andre public service kanaler i lande, som vi normalt sammenligner os med, siger medieordfører Britt Bager (V).

DR og bestyrelsesformand Michael Christiansen er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelse. Han har dog tidligere afvist, at DR skulle være lønførende. Blandt andet i et debatindlæg i Berlingske:

- DR er på ingen måde lønførende - og det tror jeg faktisk, at alle med bare den fjerneste erfaring og indsigt i mediebranchen vil kunne bekræfte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden