Drabssigtet løsladt

En 28-årig mand fra Sydthy er nu sigtet for at hjælpe til selvmord

En fængsling som drabstiltalt endte for en 28-årig mand fra Sydthy med en løsladelse og sigtelse for at hjælpe en person til at begå selvmord ved hjælp af en overdosis narko.Arkivfoto <i>Peter Broen</i>

En fængsling som drabstiltalt endte for en 28-årig mand fra Sydthy med en løsladelse og sigtelse for at hjælpe en person til at begå selvmord ved hjælp af en overdosis narko.Arkivfoto Peter Broen

HURUP:Midt i oktober blev en 46-årig mand fundet død af en overdosis narkotika og i januar blev en 28-årig mand fængslet sigtet for at have dræbt den 46-årige.

Den sigtelse er nu ændret til at handle om at hjælpe en person med at begå selvmord:

- Det har han sagt hele tiden, at han gjorde, fortæller den 28-åriges forsvarer, advokat Peter Hjørne, der glæder sig på sin klients vegne over den mildere sigtelse.

Den 28-årige blev løsladt 4. marts, men baggrunden for at det blev til et par måneder i varetægtsfængsel skyldes ifølge advokaten, at der længe var mange rygter om dødsfaldet i misbrugsmiljøet, som begge mænd er og var en del af.

De er ny alle blevet manet i jorden og i stedet har Statsadvokaten besluttet, at dødsfaldet skyldes, at den 46-årige, som han ofte havde sagt til sin bekendtskabskreds, ville ”herfra”.

- Det var så min klient, der valgte at hjælpe ham, siger Peter Hjørne, som nu skal forsvare den 28-årige i en straffesag efter paragraf 240, som er meget sjældent anvendt og med en bred strafferamme fra bøde og op til tre års fængsel.

Advokaturchef Peter Adamsen fra anklagemyndigheden i Midt- og Vestjyllands Politi kan ikke sige noget om en straf i denne sag, men vurderer, at den skal tælles i måneder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.