Drabstiltalt: Blev styret af 16-årig

29-årig har flere gange beskrevet 16-årig som hjernen bag drabet på hendes mor - nu nægter han alt

Arkivfoto

Arkivfoto

HJØRRING:Tirsdag er anden dag i retsmøderne ved Retten i Hjørring, hvor sagen om drabet på en 40-årig kvinde 8. oktober i fjor bliver behandlet.

Tiltalte i sagen er den 40-årige kvindes nu 16-årige datter og en 29-årig mand.

Den 29-årige mand, der som den 16-årige pige er tiltalt for Kvissel-drabet, er igen tirsdag under skarpt forhør af anklageren. Tre gange tidligere har han tilstået drabet, men under retssagen ved Retten i Hjørring har han ændret forklaring.

Under afhøringen af ham er der i retten blevet læst op fra tidligere politirapporter, indeholdende afhøringer, som den tiltalte har afgivet. I dem tilstår han detaljeret drabet på den 40-årige kvinde.

Den 29-årige mands tidligere forklaringer efterlader indtrykket af en 16-årig pige, der nøje havde planlagt at dræbe sin mor, og som brugte den 29-årige som instrument.

16-årig gav mor sovepiller

Den 29-årige erkender i retten at have afgivet forklaringerne, men tirsdag i retten hævner han, at forklaringerne er det pure opspind og i stedet noget, den 16-årige medtiltalte har fået ham til at sige.

Han har tidligere forklaret, at den 16-årige gav sin mor ekstra sovepiller 8. oktober sidste år. Herefter bad hun den 29-årige komme til huset i Kvissel.

Da han ankom til huset, tog hun ham i hånden og førte ham ovenpå, hvor moren lå og sov i sengen.

Viste ham, hvor han skulle stikke

Den 16-årige havde, ifølge den 29-åriges tidligere forklaringer, lagt en dyne over moren. I soveværelset gav den 16-årige den tiltalte kniven i hånden, og bad ham slå moren ihjel.

I de tidligere forklaringer har den 29-årige sagt, at han ikke kunne sige nej til den 16-årige. At hun kunne få ham til alt, og da hun bad ham slå hendes mor ihjel, kunne han ikke styre sig.

Den 29-årige mand har også tidligere forklaret, at den 16-årige viste ham, hvor han skulle stikke, og førte hans hånd de første tre-fire gange, den 40-årige blev stukket.

Ifølge den 29-årige sagde den 16-årige pige herefter til ham, at han skulle blive ved med at stikke, indtil moren var død, fordi hun var ond.

Anklageren stillede skarpe, undrende spørgsmål

I forklaringerne har den 29-årige også forklaret, at han ikke ville røre ved kniven, og at den 16-årige pige skulle have sagt til ham, at hun ville dække over ham, så de kunne være sammen, nu moren var slået ihjel.

I retten tirsdag bekræftede den 29-årige, at han havde afgivet forklaringerne - men at det hele var noget, som den 16-årige havde bedt ham sige.

Ved Retten i Hjørring stillede anklager Karina Skou flere gange skarpe, undrende spørgsmål til, hvordan han kunne forklare så detaljeret om drabet og huset, hvis han ikke havde gjort det.

- Det er noget, hun (den 16-årige, red.) har sagt, jeg skulle sige. Jeg var bange. Jeg har ikke slået nogen ihjel, var svaret fra den 29-årige.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.