Fugle

Drager skal skræmme måger

UCN har taget skeen i egen hånd for at få bugt med problem

UCN på Selma Lagerløfsvej har taget drastiske midler i brug for at blive af med nogle af de mange måger, som sætter sig på uddannelsesinstitutionens tag. Foto: ?

UCN på Selma Lagerløfsvej har taget drastiske midler i brug for at blive af med nogle af de mange måger, som sætter sig på uddannelsesinstitutionens tag. Foto: ?

AALBORG:De mange måger, som skriger, skider og sviner i Aalborg, får fortsat mange til at skrive læserbreve eller klage til Aalborg Kommune. Men man kan faktisk gøre en del for at eliminere problemet selv. Det mener serviceleder på UCN på Selma Lagerløfsvej, Kenneth Bendtsen, der blandt andet har anskaffet to store høge-lignende drager, som skal holde de upopulære fugle væk.

- Mågerne ynder desværre at sidde på vores ovenlysvinduer, og da de er nødt til at stå åbne, så vi kan ventilere bygningen, har vi fået mange klager - både fra vores medarbejdere og de studerende. For de laver ikke alene et frygteligt svineri, de larmer også utroligt meget, forklarer han.

UCN har løbende forsøgt sig med flere tiltag for at blive mågerne kvit. Men de ny drager, som bevæger sig, så snart der er den mindste vind, virker tilsyneladende.

- De har bestemt hjulpet meget. Men samtidig vi sørger også for at fjerne mågernes reder, så de ikke slår sig ned og lægger æg, fortæller Kenneth Bendtsen.

Mågeskræmslerne har han fundet til 1700 kroner i en web-shop, og efter hans mening var det faktisk billigt for at slippe af med problemet.

- Men man skal nok sørge for at fjerne dragerne igen, så de ikke sidder der hele året. Måger har det jo med at vænne sig til ting, og derfor har vi også anskaffet en ekstra drage med farvestrålende hale og reflekterende øjne, som vi kan bruge, hvis de andre ikke virker længere, forklarer Kenneth Bendtsen.

Han mener ikke, det er realistisk at forlange, at Aalborg Kommunes skytte skal kunne holde problemet i ave helt alene.

- Der er jo løbende en stor tilvækst af unger. Så det var måske bedre, hvis man involverede et par af byens jagtforeninger, ligesom man gør, når der skal skydes råger, tilføjer han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst