Drama om pladser i havnens nye bestyrelse

En kandidat havde trukket sig på forhånd og en indstilling fra økonomiudvalget blev forkastet

Der gik mere end tre kvarter med debat og meningsudvekslinger, før Thisted Kommunalbestyrelse nåede til enighed om navnene på de fire erhvervsrepræsentanter i den nye bestyrelse for Hanstholm Havn. Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Der gik mere end tre kvarter med debat og meningsudvekslinger, før Thisted Kommunalbestyrelse nåede til enighed om navnene på de fire erhvervsrepræsentanter i den nye bestyrelse for Hanstholm Havn. Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

HANSTHOLM:Mere end en ting gik tilsyneladende galt, i det der var tænkt som en professionelt styret proces forud for udpegningen af de fire erhvervsrepræsentanter til bestyrelsen for Hanstholm Havn.

Men efter en afstemning og en ”time out” var kommunalbestyrelsen enig om, at de fire erhvervsrepræsentanter i havnens nye bestyrelse er Martin Vestergaard, Nils Skeby, Claus Holstein og Flemming Ipsen. Mads Bach Christensen er suppleant.

Jagten på egnede kandidater var lagt i hænderne på et professionelt konsulentfirma, som op til økonomiudvalgets møde 19. marts var klar med forslag til egnede bestyrelseskandidater.

Lig i lasten

Derfor kunne et flertal i udvalget for en uge siden indstille fire navne plus en suppleant. Men da kommunalbestyrelsen tirsdag skulle tage endelig stilling, havde tingene ændret sig så det, der var tænkt som en udpegning af fire personer med nogle kompetencer, som kunne matche de udfordringer, Hanstholm Havn står foran, endte i stedet med en konstatering af, at en af de fire kandidater havde trukket sig - angivelig fordi konsulentfirmaet havde overset nogle ting i den pågældendes fortid som ikke talte for et bestyrelseshverv i havnens bestyrelse.

- Hvorfor indstille en med ”lig i lasten”, spurgte Per Skovmose (V), i øjeblikket et af kommunalbestyrelsens to medlemmer i havnens bestyrelse.

Han stillede spørgsmål med kandidatfeltet blandt andet fordi, at Flemming Ipsen, der er nuværende medlem af havnens bestyrelse, ikke var indstillet til en post i den nye bestyrelse.

- Hvorfor, spurgte Per Skovmose med henvisning til, at Flemming Ipsen blandt sine mange øvrige hverv sidder som bestyrelsesformand i rederiet Torm og har haft en lang karriere indenfor de maritime erhverv.

Pause nødvendig

På den baggrund stillede Per Skovmose forslag om, at Flemming Ipsen blev tilbudt den plads i den nye bestyrelse, som stod ledig, da en af de indstillede kandidater trak sig.

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) erkendte, at der havde været problemer i processen, men valgte i at lade kommunalbestyrelsen stemme om følgende fire kandidater: Martin Vestergaard, Niel Skeby, Claus Holstein og Mads Bach Andersen. Et flertal på 15 mod 12 sagde nej til den indstilling, hvorefter Ib Poulsen (DF) talte for at afbryde mødet for at få tid til at drøfte andre løsninger - blandt dem forslaget fra Per Skovmose.

Efter en pause på fem minutter genoptog kommunalbestyrelsen mødet, hvor det lå fast, at der var tilslutning bag Martin Vestergaard, Nils Skeby, Claus Holstein og Flemming Ipsen som erhvervsrepræsentanter i den nye bestyrelse og Mads Bach Christensen som suppleant. Bestyrelsen vælger selv sin formand, men Lene Kjelgaard Jensen pegede på, at Martin Vestergaard kunne være et emne.

- Jeg er ked af en situation, hvor vi har været ude i to afstemninger før vi havde en afgørelse. Nu skal vi trække vejret og evaluere processen, konstaterede Ulla Vestergaard, formand for den socialdemokratiske gruppe.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden