Dramatisk redningsaktion: Seks personer og en hund reddet op af det iskolde vand

Sejlbåd og færge måtte i aktion for at redde folk fra kæntret båd

Foto: Jan Pedersen

Foto: Jan Pedersen

HVALPSUND:En dramatisk redningsaktion udspillede sig lørdag eftermiddag ved 14.20-tiden ud for Hvalpsund i Limfjorden.

Seks personer - fire mænd og to kvinder - og to hunde røg i vandet, da deres lille motorbåd kæntrede. Det oplyser indsatsleder Klavs Bojsen fra Nordjyllands Beredskab.

En snarrådig indsats fra et par sejlere og Hvalpsund-færgen "Mary" gjorde, at alle personer og den ene hund blev reddet op.

- Sejlerne havde lige taget masten ned, da der blev slået alarm på havnen i Hvalpsund, og de kunne se, at motorbådens stævn stak op af vandet, og de skyndte sig at få deres båd i vandet. Det lykkedes dem at redde fem personer og en hund op af det kolde vand. Hvalpsund-færgen fik reddet den sidste person op af vandet, fortæller indsatsleder Klavs Bojsen.

De seks personer i alderen 45-55 år er både underafkølet og chokeret efter turen i vandet, og de blev behandlet på havnen i Hvalpsund lørdag eftermiddag.

En person blev efterfølgende kørt til tjek på sygehuset.

- Det var en helt fantastisk indsats sejlerne og folkene på færgen gjorde, for hvis de ikke havde handlet hurtigt og fået reddet de seks personer op af det kolde vand, så kunne det været gået helt galt, lyder det fra indsatslederen.

Den ene hund savnes fortsat. Nordjyllands Beredskab ledte efter hunden i knap to timer lørdag eftermiddag og tjekkede blandt andet området omkring Ertebølle, hvor en benzindunk fra motorbåden var drevet i land, men eftersøgningen var forgæves og blev indstillet.

Det er uvist, hvad der fik den ca. 20 fod store motorbåd til at kæntre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.