Dropper sag om dødstrusler mod borgmester

Nordjyllands Politi mener, at truslen mod Frederikshavns borgmester ikke var alvorlig nok

Der var alligevel ikke tale om en dødstrussel mod Frederikshavns borgmester, Birgit Hansen. Arkivfoto

Der var alligevel ikke tale om en dødstrussel mod Frederikshavns borgmester, Birgit Hansen. Arkivfoto

FREDERIKSHAVN:Der var alligevel ikke tale om en dødstrussel mod Frederikshavns socialdemokratiske borgmester Birgit Hansen 1. maj, lyder vurderingen fra Nordjyllands Politi, der har henlagt sagen.

Det fortæller DR Nordjylland.

Sidst på arbejdernes internationale kampdag fik politiet en anmeldelse om, at en person overfor en ansat i kommunens socialforvaltning havde fremsat en dødstrussel.

Men nærmere efterforskning viser, at truslen var sagt i afmagt og ikke alvorlig ment, siger politikommissær Jens Søgaard fra Lokalpolitiet i Frederikshavn:

- Vi har vurderet, at truslen ikke er alvorlig nok, og så er det omstændighederne om, hvordan truslen er fremsagt, som, vi ikke mener, kan bruges i en straffesag, siger han.

Henlagt i samråd med borgmester

Præcis hvad der blev sagt holder politiet tæt på kroppen, men tolker det i dag som om, det ikke var rettet specielt mod borgmester Birgit Hansen.

- Truslen er afsagt overfor en tredjeperson, og er ikke så meget rettet mod Birgit Hansen, som den er rettet mod hele forvaltningen, siger Jens Søgaard til DR Nordjylland.

Politiet har i samråd med Birgit Hansen henlagt sagen, uden at personen, der fremsatte det, der blev tolket som en trussel, er blevet afhørt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.