Duetoft taler om Vendsyssels Fremtid

Peter Duetoft - fortæller om sit syn på Vendsyssels fremtid. Foto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Peter Duetoft - fortæller om sit syn på Vendsyssels fremtid. Foto: Bente Poder Bente Poder

GÆRUM:De populære krea-kurser på Gærum skole fortsætter 6. januar og følges op tirsdagene 20. januar og 3. februar fra kl. 19.00-21.30. Som sædvanlig er der mange forskellige tilbud – knivfremstilling, sy- og strik, bridge, I-pad, Nem-id, digital postkasse, blomsterdekoration, slægtsforskning/lokalhistorie og madlavning for mænd.

Underviserne arbejder på frivillig basis. Holdene arbejder i hver sit lokale, men mødes i en kaffepause midtvejs i skolens storrum.

Prisen pr. aften er 40 kr., der dækker kaffe, brød og fællesudgifter.

Tilmelding til Annelise Sloth Jensen, tlf. 98 48 62 96 eller tantelise@slothjensen.dk.

Stiudvalget.

En halv snes gæve gærumboere mødte op, da stiudvalget fornylig inviterede på gåtur.

Det blev en flot eftermiddagstur i december-sol. Turen fulgte en del af den hvide rute forbi Kig-ud tårn og gravhøj, gennem Gærumhede og Vestergaard skov og retur ad Mølhedens vej.

Stiudvalget fortsætter med at tilbyde alle interesserede gåture den første lørdag i måneden med start fra brugsen kl. 14.00. Næste gang bliver den 3. januar. Stiudvalget er repræsenteret i turen, der tilrettelægges ved starten afhængig af vind og vejr og deltagernes formåen.

Duetofts visioner

”Fra storbyen til Nordjylland, udkantsdanmark? – Nej!” - citatet er fra en, der kender til emnet - nemlig Peter Duetoft, der i 1995 flyttede fra det indre København til Sindal. Onsdag den 14. januar kl. 19.00 kommer han til Gærum og holder foredrag i Gærum selskabslokaler.

Her fortæller han om sin kamp for, at man sagtens kan bo i Vendsyssel og arbejde i Central-Asien eller København. Han giver også sit – måske lidt specielle - syn på Vendsyssels fremtid. Skal vi være ”naturpark” eller ”det bedste sted at være menneske”.

Aftenen handler ikke om politik, men om livssyn og udfordringer – med plads til et lille smil. Foredragsaftenen er tilrettelagt af Gærum menighedsråd i samarbejde med Gærum lokalhistoriske Forening.

Ældreklubben

Klubben indleder sine klubformiddage i lokalet på Gærum skole onsdag 7. januar kl. 09.00 og mødes også 21. januar. Ældreklubben henvender sig især til pensionister og efterlønsmodtagere. Nye er hjertelig velkomne. På klub-onsdagene er der formiddagskaffe, spil, fællessang, snak og måske lidt håndarbejde.

Spejderne

KFUM-spejderne i Gærum starter i det nye år op i uge 3. Det betyder, at bæverne begynder den 14. januar kl. 18.30, ulveungerne mandag den 12. januar kl. 19.00 og spejdertroppen torsdag den 15. januar kl. 19.00. Nye børn, der gerne vil være spejdere fra årsskiftet, kan kontakte Finn Mejlvang på 24 40 71 29.

Spejderne holder familieaften torsdag den 22. januar kl. 18.00, hvor hele familien inviteres på gratis spisning. Efter lidt underholdning er der en kort generalforsamling med mulighed for at høre om spejdernes arbejde i 2014 og om planer og ideer i 2015.

Lopper til spejdernes loppemarked kan afleveres under halvtaget i enden af spejdernes grønne hal. Afhentning kan aftales med Martin Sørensen på tlf. 30 63 68 17. Det store loppemarked afholdes i weekenden 16./17. maj.

Kalender:

03. januar kl. 14.00: Stiudvalgets gåtur fra brugsen

05. og 26. januar kl. 19.00: Arkivet i kælderen på skolen har åbent.

06. og 20. januar kl. 19.00: Kreative aftener på skolen

07. januar kl. 09.00: Ældreklubben mødes på skolen

14. januar kl. 19.00: Foredrag med Peter Duetoft i selskabslokalerne

22. januar kl. 18-20: Spejdernes familieaften og generalforsamling

ma. og to. kl. 09.00: Krocketspil banen ved idrætsforeningens klubhus

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.