Dusør på bortført hund: 400.000 kroner

Tyskere er gået sammen om at samle ind til dusør til Thor

Hysteriet omkring hunden Thor hra nået uanede højder med en dusør på hele 400.000 kroner. Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Hysteriet omkring hunden Thor hra nået uanede højder med en dusør på hele 400.000 kroner. Arkivfoto Foto: Torben Hansen

ODENSE:Der er 400.000 gode grunde til at finde lommelygten frem og lede efter hunden Thor fra Svendborg. Det skriver Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende

Dusøren for at finde den svendborgensiske hund Thor, der for lidt over en uge siden blev kidnappet fra en hundepension i Odder, er nået op i omegnen af 400.000 kroner, efter en gruppe tyske privatpersoner er gået sammen om at samle ind til fordel for sagen.

Det fortæller formand for foreningen Fair Dog Charlotte Andersson til Fyns Amts Avis. Fair Dog kæmper for fjernelse af raceforbud og særregler fra hundeloven.

- De har gjort det i håb om, at han bliver bragt tilbage, siger Charlotte Andersson, der selv har været i kontakt med den tyske gruppe for at få bekræftet dusørens beløb.

Dusør har ikke båret frugt

- Så den er god nok, og jeg håber, at det får nogen til at fortælle noget, siger hun til avisen.

Indtil videre har dusøren, der for en uge siden lød på mere beskedne 30.000 kroner, ikke båret frugt, og yderligere informationer om den dødsdømte hund Thors velbefindende har foreningen ikke fået.

- Mærkeligt nok er der ingen, der har reageret på det endnu. Det må betyde, at enten har de, som har kidnappet ham, fuldstændig misforstået sagen, ellers er det nogen, der ikke vil os noget godt, siger Charlotte Andersson, der dog mener, at beløbet alligevel har betydning.

- Det giver et signal om, at folk i både Danmark og rundt om i Europa simpelthen har fået nok nu. Det her skal stoppe. Ydermere er det også et signal om, at de tror på sagen, som vi havde gang i, og som kan få betydning for lovgivningen i Tyskland, siger Charlotte Andersson til Fyns Amts Avis.

Human behandling

I Svendborg sidder Jeanet Hansen. Hun kom i efteråret på banen med støttegruppen ”For Thors skyld” og arrangerede demonstrationer for at kræve en mere human behandling af hunden og dens ejer, Leslie Jørgensen.

Hun er glad for den enorme dusør, men mener umiddelbart ikke, at det gør forhåbningerne om at få hunden tilbage større.

- Jeg tror ikke, det hjælper noget, så ville det have vist sig, fastslår hun.

- Jeg har svært ved at forholde mig til selve dusøren, det er rigtig mange penge, vi taler om. Og når man har så mange penge mellem hænderne, som vi vil give for en hund, kan det begynde at undre en gevaldigt, hvorfor vi ikke hører noget som helst, lyder det fra Jeanet Hansen, der understreger, at hun for alt i verden håber, at Thor vender tilbage og får lov at leve videre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.