Dygtige kokke på Østre Skole

Eleverne fra Østre Skole imponerede diætist og kogebogsforfatter Anne Ravn med deres madkundskaber

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:6.a på Østre Skole havde godt styr på gryder og pander, da klassen havde besøg af diætist og kogebogsforfatter Anne Ravn. Der blev lavet sunde retter i skolens hjemkundskabslokaler, og Anne Ravn roste klassen.

- Jeg har været rundt i 32 skolekøkkener, og jeg har simpelthen aldrig set nogen så gode med køkkenkniv og skærebræt, fortalte hun elevernes forældre.

Det var ellers ikke nogen let opgave, klassen var kommet på. Ni retters restaurantmad skulle kokkereres til 62 personer.

Anledningen var arrangementet Restaurant GoCook.

I et samarbejde mellem COOP, landets skoler og Anne Ravn lærer 5. og 6. klasser over hele landet om sunde madvaner, og sammen laver de sunde retter med grøntsager som hovedingrediens.

Da Anker Jydemand, formand for butiksrådet i Dagli’ Brugsen på Refsvej, hørte om projektet, søgte han COOP’s aktivitetsfond om penge til afholdelse af arrangementet i Thisted kommune.

- Som Danmarks største medlemsejede virksomhed har vi en forpligtigelse til at lære danskerne at spise sundt. Danske børn skal blive bedre til at lave mad end deres forældre, fortæller Anker Jydemand.

6.a havde allerede teknikken til at snitte og stege. Mange af klassens elever øver sig nemlig også i køkkenet derhjemme.

- Jeg laver tit mad helt selv. Det kan jeg godt lide, forklarer 12-årige Magnus Have Nielsen.

Også Casper Dreersen på 12 år laver mad uden for hjemkundskabstimerne.

- Jeg plejer at lave salaten, og så laver min mor kødet og kartoflerne, fortæller han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Afsløring: Ansatte risikerede at styrte i døden på kriseramt nordjysk teater
Luk