Dygtigere gennem digte

Klarup Skole har hyret en digter til at undervise eleverne i poetry slam - poesiens kampsport

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

KLARUP:Just do it, lad ikke musikken overdøve din smerte, venner er vigtige end materielle ting og et pilmarksk digt om, hvordan vi behandler flygtninge i Danmark.

Det var nogle af de emner, eleverne i 7.a på Klarup Skole tirsdag tog op, da de var til en lille eksamen i at fremføre deres egne digte i Poetry Slam.

Skolen havde hyret huskunstner og poetry slammer Frank Langmack, og han havde fået de unge digtere til at åbne godt og grundigt op.

- Jeg tænkte først, ”fuck, jeg dør” og havde slet ikke lyst til at skrive et digt og fremføre det. Men da jeg så begyndte at skrive, blev jeg grebet af det, jeg havde skrevet og ville gerne opføre det for de andre, siger Frederikke Larsen fra 7.a.

Hun havde skrevet om, at man skal have styr på sine egne følelser først, før man kan begynde at redde andre.

Oskar Sommer havde set Søren Pilmark i den store indsamling til fordel for flygtninge og havde skrevet en tekst, der kunne læses forfra - så var den negativ og bagfra - så var den positiv.

- Jeg havde sådan en lyst til at hjælpe flygtningene. De har mistet deres familier, og så var en, der spyttede på dem. Sådan vil jeg ikke have folk i verden til at se os i Danmark, siger Oskar Sommer, der hjemmevant spankulerede rundt mellem klassekammeraterne, da han fremførte sit slam.

For Frederikke Larsen var det straks sværere at skulle stå foran de andre.

- Jeg var pissenervøs og hadede det som pesten. Men det var rigtig fedt bagefter at kunne sige ”Jeg gjorde det”, for jeg vidste ikke, det fyldte så meget i mig, siger Frederikke Larsen.

For klassekammeraterne var det en chance for at opleve de andre på en anden måde.

- Jeg vidste ikke, at hun var så dyb og havde så mange tanker at gå rundt med. Det var flot skrevet, siger Oskar Sommer.

Victoria Springate brugte sit slam til at fortælle om en psykologisk proces, hun har været igennem.

- Jeg tror på mig selv nu og synes, det var fedt at kunne finde mine teknikker og rytmer til at fremføre mit digt, siger hun.

For klasselæreren har det været en god måde at arbejde med lyrik og det at skulle fremføre et stykke tekst.

- De har alle flyttet sig. Det giver dem fagligt og menneskeligt selvværd at have stået frem. De begynder med tvivlen og frygten, og begge forsvinder, og så ved de næste gang, at selv om de er nervøse, så kan de stadig overvinde sig selv, siger Randi Laustsen, der er klassens dansk- og klasselærer.

Selve workshoppen er støttet af Statens Kunstfonds Huskunstnerordning og UngAalborg, og huskunstner, forfatter og poetry slammer Frank Langmack har været med eleverne hele vejen. Både for at undervise ikke bare 7.a men også flere klasser på Klarup Skole og klasser fra andre skoler i Aalborg.

Han har oplevet børn, der flytter sig meget.

- Det er tit de stille typer, der har mest inden i hovedet, der får muligheden for på egne betingelser at få mere selvtillid. Det handler om at få dem til at turde have modet stille sig frem med deres egne holdninger og præsentere dem for andre, siger Frank Langmack.

De elever, der vil, deltager i morgen i en lille finale mod elever fra de andre deltagende klasser på UngAalborgs Station 10 i Nørresundby.

Fakta

Poetry slam er en litterær konkurrence i spoken word, hvor de optrædende, kaldet poetry slammere, fremfører deres værker.

Deltagerne må kun fremføre originale egne værker

Der må ikke anvendes rekvisitter, musikinstrumenter eller lignende

Udklædning og nøgenhed er ikke tilladt

Der er en tidsgrænse på 3 minutter og 10 sekunder

Foreningen Slamfrø arrangerer poetry slam på Studenterhus Aalborg

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.