Dygtigt pigekor synger julen ind

Mariagerfjord Pigekor turnerer i weekenden til fire hovedbyer omkring fjorden

Mariagerfjord Pigekor spreder julestemning i fjordkommunens hovedbyer i weekenden 15.-16. december. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Mariagerfjord Pigekor spreder julestemning i fjordkommunens hovedbyer i weekenden 15.-16. december. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

MARIAGERFJORD:Med det populære Mariagerfjord Pigekor i hæsblæsende fart rundt med bus og en rullende scene har Noget for livet-gruppen og det lokale foreningsliv sat sig for at sprede lidt ekstra god julehygge i Mariagerfjords fire hovedbyer i weekenden 15.-16. december.

Mariagerfjord Pigekor modtog for få uger siden Mariagerfjord Kommunes kulturpris for sit høje musikalske niveau.

- De er i øjeblikket blandt vores kulturelle ”fyrtårne”, som vi gerne vil hive frem i markedsføringen af området, lyder det fra erhvervsdirektør Torben Ladefoged fra Noget for livet-gruppen.

De lokale handelsstandsforeninger, som i Ardens tilfælde har allieret sig med folkene bag Arden Kulturcenter, sørger for, at byens gæster bydes på æbleskiver og andre julegodter i forbindelse med koncerterne.

Koncerterne afvikles fra en stor lastbil, som ruller ind på byens torve og udgør scene for de cirka 35 piger i Mariagerfjord Pigekor. Flere af stederne afvikles koncerterne i tilknytning til andre aktiviteter. Således vil der eksempelvis i Arden blive gennemført en for-koncert med elever fra Mariagerfjord Kulturskol, mens arrangementet i Hadsund er koordineret med byens deltagelse i den store juleindsamling for kræftramte børn, hvor danseren Mads Vad fra ”Vild med Dans” dukker op på torvet.

Det er lidt af et projekt at afvikle hele fire udendørs koncerter med få timer imellem, men korleder Signe Sørensen fra Mariagerfjord Pigekor betragter det som en sjov og spændende udfordring.

Mariagerfjord Pigekors udendørs julekoncerter kan opleves i Mariager lørdag 15. december kl. 10 (Fruensgaard Plads), i Hobro lørdag 15. december kl. 12 (Store Torv), i Arden søndag 16. december kl. 11 (P-pladsen ved Spar Købmand/Kulturcentret) og i Hadsund søndag 16. december kl. 14.00 (Torvet).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.