E-cigaret giver computer-virus

It-medarbejder fandt en usædvanlig kilde til virus på computer

Sebastian Kjær
Arkivfoto
24. november 2014 14:05 - Opdateret 24. november 2014 14:13

VERDEN: E-cigaretter er muligvis sundere for helbredet end almindelige cigaretter, men de kan være skadelige for computeres helbred. Det oplevede en it-medarbejder for nylig

- Chefen havde en virusinfektion på sin computer, og kilden til infektionen kunne vi ikke finde. Der var opdateret antivirus på computeren, og alle forsøg på at identificerede kilden fejlede, forklarer it-medarbejderen på Reddit.com.

Han spurgte derfor chefen, om han havde ændret nogle ting i sit liv på det seneste, og da det viste sig, at chefen var begyndt at ryge e-cigaretter, fandt man årsagen til infektionen.

- E-cigaretten, som var en billig model fra Kina, havde ondsindet programkode skrevet ind i opladeren, og når opladeren blev tilsluttet computerens USB port, inficerede den ondsindede kode styresystemet, skriver it-medarbejderen.

Derfor opfordrer it-medarbejderen til at man tænker sig om, inden man køber et billigt usb-produkt og tilslutter det computeren.

Virus i almindelige produkter

Selvom der er tale om et enkelt tilfælde, så siger Rik Ferguson, sikkerhedskonsulent for Trend Micro, at historien er plausibel.

- Ondsindet kode i almindelige produkter har eksisteret i nogle år. F. eks har vi set inficerede mp3-afspillere og digitale fotorammer, siger han til The Guardian.

I et tilfælde fra 2008 blev der fundet ondsindet kode på en installationsdisk til en digital fotoramme fra Samsung.

Samtidig er en ny type virus-angreb kaldet BadUSB dukket op, som er i stand til at omkode almindelige USB-enheder, så de får lagt ondsindet kode ind. Derfor er der god grund til at tænke sig ekstra godt om, før man putter en usb-enhed i sin computer.

- Kombiner de to typer angreb, og vi har en meget stærk grund til, at virksomheder skal slå deres usb-porte fra - eller i hvert fald have styr på, hvilke enheder der må bruges, siger Rik Ferguson.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...