Ebh-formand satser på tyske ejendomme

Egon Korsbæk spiller fortsat en aktiv rolle som investor

Egon Korsbæk ejer sammen med sin hustru et anpartsselskab med en egenkapital på 4,4 millioner kroner. <i>Pressefotograf Torben Hansen</i>

Egon Korsbæk ejer sammen med sin hustru et anpartsselskab med en egenkapital på 4,4 millioner kroner. Pressefotograf Torben Hansen

FJERRITSLEV:Egon Korsbæk er i dag mest kendt som en nøgleperson i forbindelse med konkursen i ebh bank og ebh-fonden tilbage i 2008.

Men selv om bestyrelsesposterne siden 2008 er blevet langt færre, så spiller Egon Korsbæk fortsat en aktiv rolle som investor.

Det viser en analyse, som NORDJYSKE har gennemført sammen med adjunkt Thomas Borup Kristensen fra Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet.

Ejer holdingselskab

Sammen med sin hustru ejer den tidligere ebh-formand anpartsselskabet SMBK nr. 1626, som er holdingselskab for parrets selskabsinvesteringer.

Egenkapitalen i SMBK var ved udgangen af 2012 på 4,4 millioner kroner, som - hvis regnskabet står til troende - altså er den samlede værdi (formue) af Egon Korsbæk og hans hustrus investeringer i øjeblikket.

En stor del af egenkapitalen i ægteparret Korsbæks investeringsselskab består af et ansvarligt lån til SMBKs datterselskab Husby Invest A/S, som er den økonomisk set tungeste af Egon Korsbæks selskabsinvesteringer.

Investerer i tyske ejendomme

Husby Invest har en negativ egenkapital, hvor selskabet skylder 10 millioner kroner mere væk, end det har værdier for.

Værdierne i Husby Invest stammer i høj grad fra en aktieinvestering i Ejendomsselskabet Berlin & Hamborg A/S, som ejer for 545 millioner kroner bolig - og butiksejendomme i de to byer.

Som aktionær i dette selskab er Egon Korsbæk partner med blandt andre nordjyske Jørgen Enggaard og familien Kjærsgaard.

Spar Nord risikerer tab

Husby Invest har en bankgæld på knap 27 millioner kroner.

- Hvis værdien af de tyske ejendomsaktier falder, så er der ikke længere fuld sikkerhed for bankgælden, for der er jo ingen egenkapital i selskabet, siger Thomas Kristensen.

Husby Invest fortæller ikke, hvem der er bankforbindelse for selskabet, men det fremgår af årsregnskabet, at i tilfælde af konkurs, så står et ansvarligt lån tilbage for gæld til Spar Nord, og i SMBK er Spar Nord bankforbindelse.

- Så det er sandsynligvis Spar Nord, som har de 27 millioner kroner til gode, konstaterer han.

Egon Korsbæk har ikke medvirket i forbindelse med denne artikel. Han har tidligere meddelt NORDJYSKE gennem sin advokat, professor Erik Werlauff, at så længe, der verserer retssager og efterforskning mod ham, ønsker han ikke at udtale sig.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden