Efterskole fejrer 40 år

Skrødstrup Efterskiole stærkt forankret lokalt og internationalt.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKRØDSTRUP:Skrødstrup Efterskole fejrer 40 års jubilæum lørdag 14. september klokken 14.30 til 17, hvor forskellige ildsjæle vil fortælle små glimt fra skolens historie. Alle er velkommen.

-Som en af de få efterskoler i Danmark, er Skrødstrup Efterskole i vækst, bemærker skoleleder Jens Medom Madsen. Skolen har overlevet finanskrisen og kan udover at fejre 40 års jubilæum også glæde sig over ny tiltag med stærk forankring både lokalt og internationalt.

I skolens storhedstid husede bygningerne på Skrødstrupvej 96 elever, i dag har den 67.

- Et af de initiativer, som vi særligt har udviklet er faget world wide. Sidst på skoleåret rejser eleverne til det vestafrikanske uland Sierra Leone i samarbejde med organisationen Mission Afrika for at prøve at leve sammen med afrikanerne. Det er netop i mødet med menneskene, at kulturforståelsen opstår og indblikket i deres liv udvikles, fortsætter Jens Medom.

Udover rejsen til Vestafrika er udveksling med en hollandsk skole også på programmet som en integreret del af engelskundervisningen. Skolen har også fokus på det lokale her og nu. Der er sportslige udfordringer i form af volley-undervisning af den tidligere landsholdsspiller Thomas Back Pedersen, og ligeledes er fodboldlinjen er hit blandt eleverne. Her udvikles ny sportstalenter i samarbejde med Hobro IK. Desuden har skolen nogle af landets bedste faciliteter for heste sammenlignet med andre skoler, og derfor er netop ridning også et solidt fag på stedet.

Skrødstrup Efterskole blev til, fordi lokalbefolkningen for godt 40 år siden i samarbejde med Indre Mission besluttede sig for, at den gamle centralskole i byen ikke skulle stå tom. Efter sommerferien 1973 stod en ny elevbygning klar, og skolen var ombygget til at modtage det første elevhold.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.