Egon sørger for den ugentlige bytur

Ældre hjælper Ældre tilbyder både besøg og ledsagelse

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THY-HANNÆS:Hver onsdag eftermiddag tager Egon Nielsen hen på Kristianslyst for at besøge Ole Olsen og køre en tur i byen med ham. For Ole er det ugens eneste bytur, for i kørestol kan han ikke forcere kantstenene på egen hånd.

Som regel går turen rundt i midtbyen og omkring Brugsen, hvor de to får sig en kop kaffe. Det har været en fast tradition siden juni sidste år, hvor Egon Nielsen startede som besøgsven hos Ole Olsen.

Egon Nielsen er medlem af foreningen Ældre hjælper Ældre, og han har siden begyndelsen af i år også siddet i foreningens bestyrelse.

Foreningen har 52 frivillige, der tager rundt og besøger borgere i hele kommunen. De fleste er besøgsven for mere end én, så Egon Nielsen vurderer, at op mod 200 borgere nyder godt af den frivillige indsats fra Ældre hjælper Ældre.

Selv er Egon Nielsen besøgsven for tre borgere, hvoraf de to bor på Kristianslyst. Den tredje, Metha Frost, bor i sin egen lejlighed, men hun har siden et grimt fald sidste år været afhængig af kørestol, når hun skulle ud.

- Før havde jeg kun en rollator, men efter at jeg faldt, så turde jeg ikke rigtig gå rundt i byen med den. I begyndelsen ville jeg ikke have en kørestol, men så fik jeg den endelig i marts i år. Da havde jeg ikke været uden for min lejlighed siden august, fortæller Metha Frost.

Hun er derfor rigtig glad for, at Egon Nielsen siden marts er begyndt at komme hver tirsdag og køre en tur rundt i byen med hende.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.