Egypten-rejser aflyst resten af året

Tusindvis af danskere må pakke kufferterne om

Star Tur aflyser rejser til Egypten året ud. Arkivfoto <i>Scanpix Denmark</i>

Star Tur aflyser rejser til Egypten året ud. Arkivfoto Scanpix Denmark

DANMARK:Fortsat uro i Egypten får rejseselskaberne Star Tour, Spies og Apollo til at aflyse samtlige rejser til Egypten i resten af 2013.

Hos Atlantis, der sender omkring 42.000 til Egypten hvert år på ferie - heraf omkring 60 procent i vintermånederne - er man afventende.

- Der har været ro i Kairo den seneste uge, og vi har forhåbninger om, at Udenrigsministeriet snart åbner for rejser til landet, så vi kan åbne for vintersalget, siger Pernille Ammitzbøll, kommunikationsdirektør hos Atlantis.

Udenrigsministeriet fraråder, at man rejser til turistområderne langs Rødehavet (herunder Hurghada) og Aqababugten (herunder Sharm el-Sheikh og Taba).

- Vi har prøvet det før. I 2011 under det arabiske forår var der lukket ned i to til tre uger. Men så snart Udenrigsministeriet åbner, er vi klar, siger hun.

Som det ser ud nu, kan man derfor booke vinterrejser hos Atlantis. Men de bliver først givet fri, når situationen igen vurderes som sikker af de danske myndigheder.

Håber på Hurghada efter nytår

Hos Apollo har man lukket helt for rejser til Sharm el-Sheikh i hele vintersæsonen 2013/14, mens man håber på at kunne fragte solhungrende danskere til Hurghada efter nytår. Apollo sender 15.000-20.000 til Egypten hvert år.

- Hurghada er det mest populære rejsemål i Egypten. Derfor håber vi at kunne åbne for rejser i 2014. Men lige nu forsøger vi at finde erstatninger til de tusindvis af rejser, der er aflyst, siger Rikke Koks Andreasen, kommunikationschef i Apollo.

1000 har mistet livet

Mens den demokratisk folkevalgte præsident Mohamed Mursi er sendt i fængsel, er den mangeårige diktator Hosni Mubarak blevet løsladt og placeret i husarrest.

Mubaraks retssag er udskudt til den 14. september, og ligeledes er sagen mod Mubaraks sønner og sikkerhedschefer udskudt.

Hosni Mubarak er anklaget for medskyld i, at flere hundrede demonstranter blev dræbt, da et folkeligt oprør i 2011 førte til, at han efter årtier ved magten blev væltet fra sin post som præsident.

I de seneste uger har flere end 1000 egyptere mistet livet i de voldsomme kampe mellem demonstranter og sikkerhedsstyrker.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.