Retspleje

Ejendomsmægler risikerer fængsel

Kendt ejendomsmægler fra Nordjylland forsøgte at snyde både partner og retsvæsenet

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:En kendt nordjysk ejendomsmægler står torsdag ved Retten i Aalborg tiltalt for dokumentfalsk og forsøg på bedrageri og risikerer af den grund flere måneders fængsel.

Sagen har været efterforsket af Midt- og Vestjyllands Politi, fordi Nordjyllands Politi mener sig inhabil i sagen.

Det skyldes, at en højtstående medarbejder ved Nordjyllands Politi kender den tiltalte privat.

Tilståelsessag

Ved retsmødet torsdag vil man efter forslag fra den tiltaltes advokat forsøge at køre sagen igennem som en tilståelsessag.

Kan den tiltalte alligevel ikke erklære sig skyldig i et omfang, som retten kan acceptere, vil sagen i stedet blive taget op på tirsdag.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi vil man ikke udtale sig om, hvad straffen kan komme til at lyde på. Det kan blive alt fra to til 18 måneder afhængigt af, hvordan retten vurderer de forskellige elementer i sagen i forhold til hinanden.

Forfalsket dokument

Baggrunden for sagen er, at den tiltalte (A) og to partnere (B og C) for nogle år siden arbejdede sammen om et ejendomsprojekt, som C senere fik at vide var droppet igen.

Ved et tilfælde opdagede C imidlertid, at de to andre kørte projektet videre for sig selv, og han forlangte erstatning for et tab på godt fem millioner kroner.

B indgik forlig med C og betalte tre millioner, men A nægtede og fremlagde et forfalsket dokument for at bevise, at han ikke var erstatningspligtig.

Da C anlagde en civil erstatningssag for at få de penge, han mente at have til gode, blev det forfalskede dokument på A’s foranledning også fremlagt for retten.

Det er denne handling i sig selv, der normalt vil udløse en straf på 60 dages fængsel.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst