Naturkatastrofer

Eksperter ønsker Limfjordskommission

Frygt for oversvømmelse af landområder ved Limfjorden

Risikoen for stormfloder bliver på grund af klimaforandringer større, og tiltag mod det vil kræve store investeringer. I forvejen giver en række miljøtiltag store udgifter. Arkivfoto: Hans Christian Jacobsen

Risikoen for stormfloder bliver på grund af klimaforandringer større, og tiltag mod det vil kræve store investeringer. I forvejen giver en række miljøtiltag store udgifter. Arkivfoto: Hans Christian Jacobsen

NORDJYLLAND:Risikoen for at landområder ved Limfjorden bliver oversvømmet, øges i de kommende år.

Nogle steder i fjorden er der problemer for skibsfarten. Samtidig fortsætter kampen for et bedre miljø.

Oven i det kommer diskussionen om landbrugets vilkår i Limfjordens opland, og til Limfjordens muslingefiskeri er der også knyttet store problemer.

Sikring af Limfjorden

Alt det gør, at der de kommende år er behov for at bruge adskillige milliarder i Limfjordsområdet.

Flere eksperter siger til NORDJYSKE Stiftstidende, at der bør der nedsættes en særlig Limfjordskommission til at se på den fremtidige udnyttelse og sikring af Limfjorden og dens nærliggende landområder.

Vurderingen kommer fra professor Torben Larsen, Aalborg Universitet, og direktør Jørgen Bülow Beck, Havnecon Consulting, Lemvig.

Møder opbakning

De to eksperter foreslår den særlige Limfjordskommission over for tre ministre - transportministeren, fødevareministeren og miljøministeren.

Den tanke møder på forhånd opbakning både på Christiansborg og hos kommunerne omkring Limfjorden. Det til trods for at idéen fremsættes kort før, at regeringens særlige natur- og landbrugskommission kommer med sine anbefalinger.

- I regeringens natur- og landbrugskommission er der fokus på det miljømæssige, men der er netop en række spørgsmål, der også berører Transportministeriet og Fødevareministeriet, siger Jørgen Bülow Beck til avisen.

Særlige udfordringer

- En kommission vil give mulighed for den helhedstænkning, der er så vigtig, siger formanden for Limfjordsrådet Poul Roesen (K).

- Vi ved, at der er særlige udfordringer knyttet til Limfjorden, og jeg tror, at der kan komme noget positivt ud af at arbejde på tværs af flere ministerier, siger Flemming Møller Mortensen (S), der er medlem af Folketingets miljøudvalg, til NORDJYSKE Stiftstidende.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.