Eksperter tror på populær kur mod barnløshed

Nærkontakt med nåle forbedrer chancen for at blive gravid

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Når danske kvinder forgæves kæmper for at blive gravide, supplerer de ofte deres fertilitetsbehandling med akupunktur. Og det er en god idé, mener danske eksperter, selv om der ikke er sikkerhed for, at det virker.

Det skriver metroxpress.

- Omkring 90 procent af vores patienter, der går igennem kunstig befrugtning, bruger tilbuddet, siger Marianne Søs Krogslund fra Fertilitetsklinikken Trianglen.

Hun er medforfatter på et studie, der i 2006 viste en øget chance for graviditet - fra 26 til 39 procent - når kvinden får nålebehandling i 25 minutter umiddelbart efter den kunstige befrugtning.

- Det, vi håber og tror, er, at blodtilførslen til livmoderen bliver øget, og dermed bliver slimhinden tykkere. Når den bliver det, har ægget lettere ved at sætte sig fast, siger hun.

Leveren i balance

Et litteraturstudie fra Homerton University Hospital i London slog ellers sidste år fast, at der ikke er bevis for, at nålene øger sandsynligheden for ønskebarnet.

Men næstformand for Dansk Fertilitetsselskab og speciallæge på Maigaard Fertilitetsklinik John Kirk fortæller, at ”noget tyder på, at nogle kvinder kan have gavn af akupunktur”.

- Der er noget i akupunkturen, som kvinder, der har svært ved at få børn, har glæde af, men jeg har ikke evidens for det, påpeger han overfor metroxpress.

Henrik Hoff-Hansen, som er æresdoktor i kinesisk medicin ved Bejiing Universitet, supplerer:

- I kinesisk medicin styrer leveren reproduk-tionsorganerne, så stimulation med akupunktur, der bringer leveren i balance, vil bestemt øge chancen for at blive gravid, siger han.

Vil gøre alt

Dea Korgaard Madsen har forsøgt at blive gravid i to år. Hun vil nu prøve akupunktur inden sit sidste offentligt betalte forsøg på at blive befrugtet. Også selv om hun godt ved, at videnskaben ikke kan give klare svar på, om det kan betale sig at give de 500 kroner, det koster pr. gang.

- Når man kæmper så meget for at få et barn, gør man bare alt. Der er ikke nogen pris, der kan stå i vejen for det, vi gerne vil have, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.