Ekstra indflytningsgave til Lyngså Kirkehus

Frederikshavn Provsti giver sekscifret beløb til kirkehus

Med en indflytningsgave på 123.437 kr. sikrer Frederikshavn Provsti, at kirkevejen hen til det nye kirkehus får nyt slidlag. Foto: Peter Bandholm <i>Peter Bandholm</i>

Med en indflytningsgave på 123.437 kr. sikrer Frederikshavn Provsti, at kirkevejen hen til det nye kirkehus får nyt slidlag. Foto: Peter Bandholm Peter Bandholm

LYNGSÅ:Når Lyngså Kirkehus indvies søndag 18. november er Frederikshavn Provsti kommet med en ekstra indflyttergave på 123.437 kr.

Bevillingen dækker udgiften til en nødtørftig reparation af vejen ved Lyngså Kirkes parkeringsplads.
Vejen har i forbindelse med byggeriet været stærkt belastet af maskiner og lastbiler, hvilket betyder, at asfaltbelægningen udskiftes med nyt slidlag. Menighedsrådet har ikke selv mulighed for at finansiere den ekstra udgift.
I forbindelse med den ekstra bevilling har provstiudvalget dog meddelt menighedsrådet, at det burde i forarbejdet til projektet for det nye kirkehus være forudset, at kirkevejen ville blive svært belastet af den tunge trafik.

Ni sogneeftermiddage

Kirkehuset, der er på 330 kvadratmeter i to længer, har kostet 5,3 millioner kroner. Det er opført på et areal ved kirken som lavenergihus med jordvarme og solceller og indrettes med graverfaciliteter, undervisningslokale til konfirmanderne, præstekontor, mødelokale og køkkenfaciliteter.

Sognepræst Helge Morre Pedersen har allerede ni sogneeftermiddage på plads for det kommende år. Den første holdes torsdag den 29. november, hvor arkæolog og museumsformidler Ann-Louise Lentz fra Nordjyllands Kystmuseum i Sæby fortæller om jul i gamle dage.
Indvielsen sker ved en festgudstjeneste ved biskop Henning Toft Bro kl. 10.30.
Herefter samles man i de nye lokaler, hvor der er underholdning med sang og musik ved elever fra Frederikshavn Musikskole og kirkesanger Dina Flyvbjerg.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.