El-konge tager familien med på sponsorluksus

Energidirektør Knud Steen Larsen har haft sin kone med på bl.a. krydstogt i Middelhavet, mens sønnerne var på femstjernet golf- og jagtresort i det skotske højland.

Knud Steen Larsen.Foto: Ewii

Knud Steen Larsen.Foto: Ewii

KOLDING:Topchefen i forsyningsselskabet Ewii fra Kolding, Knud Steen Larsen, møder skarp kritik for at udnytte en sponsoraftale med fodboldklubben OB til at rejse verden rundt, skriver Finans.

Ifølge deltagerlister, som Finans er i besiddelse af, har Knud Steen Larsen både haft sin hustru og deres to sønner med som repræsentanter for selskabet.

Sponsorturene med OB har bl.a. sendt familien Steen Larsen på cruise i Middelhavet og på luksusresort i det skotske højland.

I Ewiis repræsentantskab, der er selskabets øverste myndighed, udtrykker flere medlemmer stor utilfredshed.

"Det er en katastrofe for de sølle kunder, der hellere ville have sænket prisen på el, vand og varme," siger repræsentantskabsmedlem Bruno Kiel til Finans.

Ekstern lektor i økonomi ved RUC Anders Larsen kender ikke omstændighederne i den konkrete sag, men generelt mener han, at det er uhørt at tage sin kone og børn med på luksusture, som er finansieret via arbejdsgiverens sponsoraftaler.

"Repræsentantskabet og bestyrelsen har på en eller anden måde svigtet, hvis de kan tillade det," siger Anders Larsen til Finans.

Ewiis pressechef, Claus Blem, skriver i en mail til Finans, at det er kendt og "almindeligt brugt", at erhvervsledere og ægtefæller sammen repræsenterer en virksomhed, og at det er rummet af direktørens kontrakt.

"Det er almindelig kutyme og har været det i mange år, ganske enkelt fordi det skaber værdi," lyder det bl.a. i svaret.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.