Elektronisk kirkeklokke i Gærum

Gærum Kirke har fået ny klokke, der ringer helt automatisk

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kirkeklokke - ej til hovedstæder støbtes du

men til den lille by (Grundtvig)

GÆRUM:Gærum kirke har fået ny klokke - splinterny, fremstillet i Holland, beregnet til at kunne programmeres, så den automatisk og uden manuel indgriben herefterdags vil ringe til morgenbøn og aftenbøn og kirkelige handlinger i Gærum.

Mandetimer er blevet dyre, og menighedsrådet har besluttet at skære på udgifterne til klokkeringning med denne elektroniske løsning.

Den nye klokke ankom så til Gærum kirke i sidste uge og blev professionelt og sikkert lirket ind af den smalle åbning i tårnet, hvor den nu har fundet sin plads ved siden af den gamle klokke, som godt nok måtte rykke sig lidt og gøre plads til den nye - men dog uden at føle sig truet.

Den har nemlig været kirkeklokke i Gærum siden 1200 tallet og har så stor historisk værdi, at menighedsrådet ønsker at kunne bruge den ved særlige lejligheder i kirken.

Den nye klokke er støbt i klokkemalm - en kobberlegering, så den rent lydmæssigt ligger tæt på den gamle.

Den vejer 215 kilo, har fine ornamenter og indskrifter, som kirkegængerne desværre ikke vil kunne se. Men måske kan de høre, at der står:

”Du kalder til samling på land og i by ved glæde og sorg i vor lille by.”

Klokken indvies officielt den 14. september, hvor biskoppen kommer og holder gudstjeneste og hvor arkivar Erik Christensen ved et efterfølgende arrangement i Gærum selskabslokaler vil fortælle om Gærum kirkes historie.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.