Elev kørt ned ved skole

En pige fra 4. klasse kørt ned i fodgængerfelt ved Muldbjergskolen i Hjørring

Foto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Foto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

HJØRRING:En pige fra 4. klasse på Muldbjergskolen i Hjørring blev tidligere på eftermiddagen påkørt af en bilist, og kom så alvorligt til skade, at hun måtte køres på sygehuset.

Ved påkørslen slog pigen hovedet og mistede bevidstheden, fortæller vagtchef hos Nordjyllands Politi, Karsten Højrup Kristensen.

Ifølge vagtchefen er pigen er pigen overført til Aalborg Universitetshospital. Hun er ikke i livsfare.

Bilisten, der påkørte pigen, er en 19-årig kvinde fra Frederikshavn. Hvem der har skylden for påkørslen, har politiet ikke fastslået endnu. Man mangler fortsat at få talt med den indlagte pige.

Uheldet skete umiddelbart efter, at skoledagen var slut. Pigen blev påkørt i et fodgængerfelt i krydset Idræts Alle/Skolevangen.

Skoleleder: Tal med børnene

Skolens forældre er via skolens intranet informeret om episoden med besked om, at det kan have set voldsomt ud, og forældrene opfordres derfor til at tale med deres børn om det.

Hvor mange elever der var vidner til uheldet, ved skoledistriktsleder Mads Albertsen ikke.

Muldbjergskolen er en del af Hjørring Sydøstskole, der, fordelt på to lokaliteter, har omkring 1400 elever fra 0. til 9. klasse.

- Ikke en overraskelse

Jeppe Gleager er næstformand for skolebestyrelsen for Hjørring Sydøstskole, som Muldbjergskolen hører under. Han beklager dagens hændelse på Idræts Alle, som mange elever dagligt krydser for at komme til Muldbjergskolen.

- Det kommer ikke som en overraskelse for mig, for de trafikale forhold har længe været kritiske omkring Skolevangen. Dette er, hvad man kunne frygte, ville ske, siger han.

Jeppe Gleager fortæller, at bestyrelsen for Hjørring Sydøstskole har fået høringsmateriale fra Hjørring Kommune i forhold til, hvad man kan gøre ved Skolevangen for at skabe mere trafiksikkerhed.

- Men man er ikke nået frem til en løsning. Der er fem institutioner på skolegangen, og der er trafikkaos især om morgenen og om eftermiddagen. Vi kan kun opfordre kommunen til at speede op og få løst situationen, siger han.

Trafiksituationen omkring Skolevangen i Hjørring kritiseres af skolebestyrelsen. Foto: Bent Bach

Trafiksituationen omkring Skolevangen i Hjørring kritiseres af skolebestyrelsen. Foto: Bent Bach

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.