Elever fra Kongshøjgaard godt i vej

HVALPSUND:Rundt omkring på de forskellige ungdomsuddannelser starter unge netop i disse dage på netop den uddannelse, de ønsker sig. De går en spændende tid i møde med nye kammerater og indblik i, om den valgte uddannelse nu også svarer til forventningerne.

På Produktionsskolen Kongshøjgaard siger man i disse dage farvel til 12 unge, der nu skal videre i deres uddannelser.

- Og det er med tilfredshed, at skolen kan tage afsked med en flok unge, der kommer videre med motivation og lyst til de kommende forløb, fremhæver forstander Jens Christian Pedersen.

Fem af de unge starter på en erhvervsuddannelse - og de to har allerede underskrevet en uddannelsesaftale med en virksomhed, og er således på forhånd sikret en praktikplads efter afsluttet grundforløb.

Fire unge går en mere boglig vej. Tre fortsætter på Hf, mens den sidste fortsætter på et AVU-forløb på VUC. Omtrent svarende til niveauet for 10. klasse.

Af de sidste tre Kongshøjgaard-elever fortsætter de to på Vrå Højskole, mens én har fået arbejde i en af Faktas butikker i Odense.

- For de fleste af de unge gælder det, at valget af uddannelse er truffet efter praktikforløb inden for den valgte branche.

- Ligeledes er de to uddannelsesaftaler kommet i stand efter et vellykket praktikforløb i virksomhederne. nævner en tilfreds Jens Christian Pedersen.

Nogle af de unge har skaffet sig adgang til erhvervsuddannelserne ved at følge undervisning i dansk og matematik på produktionsskolen. Nye produktionsskole-forløb i de to nævnte fag starter i uge 43 - med plads til 10-12 deltagere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.