Elever på løbebånd i timerne

Gl. Hasseris Skole har anskaffet sig skriveborde, der også fungerer som løbebånd

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Som noget nyt bliver eleverne på Gl. Hasseris Skole opfordret til at gå midt i undervisningen.

Skolen har nemlig som landets første anskaffet sig 16 såkaldte treaddesks, der fungerer som en kombination mellem et skrivebord og et løbebånd.

Ideen med projektet er at gøre bevægelse til en fast del af skoledagen, fordi forskning viser, at det kan være med til at gavne elevers indlæringsevner.

- Vi er selvfølgelig stolte over at være de første, der indfører den her nye innovative undervisningsform. Vi vil sikre, at vi får de dygtigste børn muligt, og det kræver nogle nye indgangsvinkler. For nogle elever kan det få en mærkbar effekt, siger Michael Sørensen, der er skoleleder på Gl. Hasseris Skole.

Løbebåndene, som koster mellem 10.000 og 15.000 kroner stykket, er købt i samarbejde med Aalborg Kommunes skoleforvaltning. Kommunen har valgt at investere i projektet, fordi det ligger godt i tråd med den nye skolereform, der netop sætter fokus på mere bevægelse i skoletiden.

- For mig er der ingen tvivl om, at den gavnlige effekt på indlæringen, som det at røre sig giver børnene, er noget vi skal dyrke. Treaddesk er et fint eksempel på, hvordan skolerne tænker ud af boksen, når motion og bevægelse skal inddrages i undervisningen, siger Rådmand Tine French Nielsen, der ser frem til at høre skolens erfaringer med den nye undervisningsform.

Treaddesks stammer oprindeligt fra USA, hvor de bliver brugt i flere virksomheder. Det er dog det aalborgensiske firma Løbekompagniet, der har leveret de nye arbejdsstationer til Gl. Hasseris Skole.

Eleverne kan selv indstille løbebåndene til den ønskede hastighed. De bremser dog automatisk ved seks kilometer i timen af sikkerhedsmæssige årsager.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Tog på arbejde - og fortsatte makaber handling
Luk