Løgstør

Elever skød med skarpt i Løgstør

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

LanternenLøgstørSkole skydning for 5 klasserFoto Claus Søndberg

LØGSTØR:Der var lørdag dyb koncentration i skydelokalet på første sal i kultur- og idrætscentret Lanternen i Løgstør, for her dystede 80 elever fra 5. klasser fra 20 forskellige skoler rundt i hele Nordjylland i riffelskydning.

De kæmpede om at blive vindere af landsdelsfinalen i DM i skoleskydning, som Dansk Skoleidræt og DGI Skydning står bag for 5. klasser i hele landet.

I løbet af dagen kommer to hold ad gangen ind i skydelokalet i Lanternen, men inden de får lov til hver især at skyde de 20 skud i konkurrencen, får de en nøje instruktion i sikkerhedsreglerne samt hver især udleveret et høreværn.

Selv om eleverne kun har trænet knap tre måneder i at skyde med riffel, så er adskillige i stand til at ramme plet adskillige gange i målskiven under de 20 skudforsøg.

Det er ikke en tilfældighed, for under træningen har de været gæster i 18 lokale skytteforeninger rundt i Nordjylland, hvor de er blevet instrueret i at skyde med en riffel. Blandt disse er Mou og Omegns Skytteforening.

- Vi har trænet to 5. klasser på Kongerslev Skole, en tradition vi har haft i flere år. Det foregår i kælderen under hallen i Kongerslev, og vi håber at det kan være med til at tiltrække nye yngre medlemmer samt eventuelt også deres forældre i vores skytteforening, påpeger Christian Schou som formand.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.